Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êlih’te on binler mesajı verdi: Son muhteşem olacak


ÊLIH – Yeşil Sol Parti’nin Êlih mitinginde on binlere seslenen DPB Eş Genel Başkanı ve milletvekili adayı Keskin Bayındır, “Dün başardık bugün de başaracağız. Beyaz Toros İttifakı’nın sonunu getireceğiz” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Êlih’te Kültür Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Kadın Parkı’nda gerçekleştirdiği görkemli mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Êlih milletvekili adayı Keskin Bayındır, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşenleri Azadî Hareketi’nden Ayetullah Aşiti, Kürdistan Komünist Partisi’nden (KKP) Kazım Turhal ve Yeşil Sol Parti Amed adayı Mehmet Kamaç ile Yeşil Sol Parti Sêrt adayı Tuncer Bakırhan, Êlih adayları Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul, Ekrem Baran ve Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Êlih Milletvekili Feleknas Uca’nın da olduğu on binlerce kişi katıldı. 

 

GENÇLER VE KADINLAR KENDİ SÖZLERİYLE ALANDA

 

On binlerin doldurduğu miting alanına gençler, “Sonu muhteşem olacak”, “Direnen ben direnen siz, kazanacak halk olacak” pankartları ile “Bijî Serik Apo” sloganı eşliğinde gerçekleştirdikleri yürüyüş ile giriş yaptı. Barış anneleri ve kadınlar da yöresel kıyafetleri ve “Jin Jiyan Azadî” pankartı ve ellerinde taleplerine dikkat çektikleri dövizlerle giriş yaptı. 

 

‘DÜN BAŞARDIK, BUGÜN DE BAŞARACAĞIZ’

 

Kurulan sahneye devasa Yeşil Sol Parti pankartı asılırken, sahne önüne de “Gençlik direndi, Gençlik direniyor, Gençlik direnecek, Mutlaka kazanacağız”, “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır”, “Bin kere yıkılsa da hala delice tutkulu özgürlük arzusunu bir inat haline getiren gençleriz” ve “Dün başardık, bugün de başaracağız” pankartları asıldı. 

 

‘TEK YOL YEŞİL SOL’

 

Alanda toplanan kitlenin çalınan müzikler eşliğinde halaya durduğu miting alanında kitle, sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine ve kadın mücadelesine dikkat çeken sloganlar atarken, alanın coşkusu arasında kitle “Tek yol Yeşil Yol”, “Bijî berxeedana zindanan” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları atarak halaya durdu.

 

Sloganlar arasında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunun ardından miting konuşmalarla devam etti.

 

DİN ALİMLERİ SAHNEDE

 

Saygı duruşunun ardından kentin önde gelen din alimleri sahneye çıktı. Din alimleri adına söz alan Mele Meheme Şen, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “İnşallah kazanacağız, inşallah kazanacağız” diye vurguladı. Bazı insanların hak yolunda bazı insanların da haksızlık yolunda ilerlediğini belirten Şen, “Bizler Müslüman olduktan sonra İslam için çok fedakarlıklar yaptık. Rant için, kendi menfaatleri için bir şeyler yapılıp, İslam adına yapılmış gibi gösterilmesi, rant için İslam’ın kullanılması doğru değildir. Bizler barışı, özgürlüğü, kardeşliği bırakmayacağız. Bizler İslam’ın doğruluk yolunda yürümeye devam edeceğiz. İslam’ın rant uğruna kullanılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BARIŞ ANNELERİ VE ADAYLARA BÜYÜK ALKIŞ

 

Ardından Barış Anneleri Meclisi üyelerinin sahne aldığı mitingde, kitle “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde anneleri selamladı. Ardından sahneye davet edilen Êlih milletvekili adayları kitleden büyük alkış alırken, DBP Eş Genel Başkanı ve Êlih Milletvekili adayı Keskin Bayındır’ın sahneye çıkması esnasında coşku doruğa çıktı.

 

AŞİTİ: ZULMEDENLERİN PEŞİNDEN GİTMEYECEĞİZ

 

Ardından Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşenleri adına Azadî Hareketi’nden Ayetullah Aşiti konuşmak üzere sahneye çıktı. İbadetlerini göstere göstere yapanların münafık olduğunu dile getiren Aşiti, onların yollarının karanlık olduğunu ve peşinden gidilmemesi gerektiğini söyledi. 30 milyona yakın Kürt’ün Ortadoğu’da yaşadığını ve Kürtlerin kendi dillerinde anadilde eğitim almalarının önlenmesinin en büyük zulüm olduğunu kaydeden Aşiti, “Zulmedenlerin peşinden gitmeyeceğiz, yolu karanlık olanların arkasında durmayacağız” dedi.

 

AYLA AKAT’IN MESAJI: TARİH YAZACAĞIZ

 

Ardından tutuklu siyasetçi Ayla Akat Ata’nın mesajı alanda okundu. Akat mesajında “Halkımızın emeği ile tarih yazdık yazmaya devam edeceğiz” vurgusu yaptı.

 

BAŞARAN: BU ALAN İŞARETİNİ VERDİ

 

Ardından HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran konuşurken, alandaki coşku karşısında heyecandan dizlerinin titrediğini belirterek, “Bugün bu alan işaretini verdi. Batman tarihi işaretini verdi. Onların kirli siyasetleri karşısında irademize sahip çıktığımızı gösterdi. 14 Mayıs’ta da irademiz büyüyecek. İnanıyorum ki; 14 Mayıs’ta 5 adayımızı da milletvekili olarak Meclise göndereceğiz. Sizin önünüzde başımız dik. Başımız dik, sizler bu alanda genç, kadın, yaşlı, çocuklarla birlikte kimliğinize sahip çıkıyorsunuz ” dedi.

 

BAYINDIR: BEYAZ TOROS İTTİFAKI’NIN SONU GELECEK

 

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, meydanın bugün 5-0 mesajını verdiğini kaydederek, “Gençler ile başladık gençlerle devam edeceğiz. Dün başardık bugün de başaracağız. Kazanacağımız, başaracağımız gün yakındır. Beyaz Toros İttifakı’nın sonunu getireceğiz. Beyaz Toros İttifakı’nın sonu gelecek, Yeşil Sol Parti’nin, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın dönemi başlayacak. Batman’dan bir isteğimiz var. Bu ittifak Beyaz Toros İttifakı’dır. Aklamak istiyorlar. Ama bizler onların aklanmasına izin vermeyeceğiz. AKP-MHP’nin amacı bu meydanları bizlere kapatmaktır. Bizim istediğimiz de halkımızın geleceğinin önünü açmak, halkımızın mücadelesi ile kazanmaktır” dedi.

 

‘SONU MUHTEŞEM OLACAK’

 

15 Mayıs’ta AKP-MHP İttifakı’nın zulmü ve talanını bitireceklerini kaydeden Bayındır, “Biliyoruz ev ev geziyorlar, yarım altın dağıtıyorlar. Bunlardan haberdarız. Dağıttıkları altınları alın, yiyin için. Ana sütünüz gibi helal olsun ama oyunuzu vermeyin. Bu halkı tanımıyorlar” ifadelerini kullandı. Alandaki pankartlara dikkat çeken Bayındır, “Her zaman sonu muhteşem olacak. İstiyoruz ki, herkes elini vicdanına koysun. Eğer Batman’da AKP-MHP zihniyetinin sonunu getirecek isek adresimiz Yeşil Sol Parti’dir. Bugüne kadar diğer partilere oy verenlere de çağrı yapıyoruz. Eğer ki, istiyorlarsa Beyaz Toros ittifakının sonu gelsin istiyorlarsa, partimize oy versinler. AKP’de, MHP’de gidecek. Bu nedenle partimize destek verelim 5-0 yapalım” ifadelerini kullandı.

 

‘ÖZGÜRLÜK HALAYLARI ÇEKECEĞİZ’

 

Gençlere de çağrıda bulunan Bayındır, tüm gençlerin oylarını kullandıktan sonra sandıklara sahip çıkmasını isteyerek, “Sandıklarda sayım tamamlanmadan sandıkları terk etmeyelim. Bu başarı hepimizin başarısı olsun. Hep birlikte başaralım. İnanıyoruz ki, bu alanda 15 Mayıs’ta yüzbinlerle zaferimizi kutlayacağız, özgürlük halayları çekeceğiz. Şimdiden müjdeler olsun, müjdeler olsun” diye konuştu.

 

DEMİRTAŞ: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

 

Ardından Edirne Cezaevinde tutulan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sesli mesajı alanda dinletildi. Demirtaş, mesajında şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim merhaba. Tarihi seçime artık sayılı günler, saatler kaldı. Bugüne kolay gelmedik. Görmediğimiz zulüm kalmadı. Ama hep beraber direndik, asla boyun eğmedik, diz çökmedik. Amacımız bu topraklarda eşit, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamaktır. Amacımız huzur, refah ve barış içinde adaletin olduğu bir ülkedir. Şimdi bunlara her zamankinden daha yakınız. İnşallah güzel günlerin kapısını açacağız. İşte bunun içinde anahtar sizlerin elinde diyorum. O anahtar ile yeni bir yaşamın kapısını açın. Sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Özellikle genç kardeşim sana sesleniyorum. En yakın parti binasına giderek, görev almalısın. 14 Mayıs günü bu halkın emaneti sana emanettir. O emaneti gözün gibi korumalısın. Seçim akşamı Anadolu Ajansı başta olmak üzere her yerde yalan yanlış haber yapabilirler. Daha önce yaptılar. Onlara asla kanmayın. Onların yalanları karşısında asla diz çökmeyin ve sandık başlarından ayrılmayın. Türkiye artık değişime karar vermiş durumda. Emin olun kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Bunun için 14 Mayıs’ta sandığa gidin ve her iki oyunuzu da gönül rahatlığıyla kullanın. Bir oy Yeşil Sol Parti, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. Değerli halkım farkında olduğunuzu biliyorum ben direnme gücümü sizlerden alıyorum. Ve mutlaka şunu unutmayın; ben buradayım ama kalbim orada sizlerle. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Özgür günlerde görüşeceğiz. Hepinizi hasretle kucaklıyor, yürek dolusu selam gönderiyorum.”

 


 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version