Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

El Salvador’da stadyum izdihamı: 12 ölü, 100’e yakın yaralı

El Salvador'da stadyum izdihamı: 12 ölü, 100'e yakın yaralı


– Orta Amerika ülkesi El Salvador’da dün Alianza ve FAS takımları arasındaki futbol maçını izlemek için stadyuma girmeye çalışan taraftarlar arasında izdiham meydana geldi. Polis, başkent San Salvador’daki Cuscatlán Stadyumu’nda meydana gelen olayda en az 12 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin yaralandığını açıkladı. El Salvador polisinin paylaştığı videoda, stadyumun dışına park etmiş çok sayıda ambulans ve olay yerine koşan sağlık görevlileri görüldü. İzdihamda ölen 12 kişi arasında iki kadının bulunduğu ve ölenlerin tümünün 18 yaşın üzerinde olduğu açıklandı.

YARALANANLAR ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

El Salvador Sağlık Bakanı Francisco Alabi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bölgeye acil durum ekiplerinin sevk edildiğini ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını” söyledi. Alabi, yaralananlar arasında çocukların da bulunduğunu ve yaklaşık 90 yaralının durumunun ‘stabil’ olduğunu da ekledi.

BUKELE: SUÇLULAR CEZASIZ KALMAYACAK

Devlet Başkanı Nayib Bukele, “eşi benzeri görülmemiş” diye nitelediği olayla ilgili olarak ulusal polis ve başsavcılık tarafından “kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini” söyledi. Bukele, “Herkes soruşturulacak: takımlar, menajerler, stadyum ve gişe görevlileri, federasyon vb. Suçlular kim olursa olsun cezasız kalmayacak” dedi.

Güvenlik güçleri kalabalığa müdahale ederken, maç ileri bir tarihe ertelendi. Alianza ve FAS, Orta Amerika ülkesindeki en popüler futbol takımlarından ikisi. Olayın meydana geldiği Cuscatlán Stadyumu ise 44 bin kişilik kapasitesiyle Orta Amerika’nın en büyük stadyumları arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version