Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doğruak mezarı başında anıldı


ANKARA – Federe Kurdistan Bölgesi’nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ekin Ceren Doğruak, ölümünün 18’inci yıl dönümünde Ankara’da bulunan mezarı başında anıldı.  

 

Federe Kürdistan Bölgesi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu 31 Mayıs 2005 tarihinde hayatını kaybeden Ekin Ceren Doğruak (Amara), Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Arkadaşlarının “Dağlara sevdalı deniz kızı” olarak anlattığı Doğruak için yapılan anmaya, ailesi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colamêrg Milletvekili Vezir Parlak ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

‘BU COĞRAFYA KANA DOYDU’

 

Anmada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “Onların bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettirmek, haklı mücadelelerini yükseltmeliyiz. Bir an önce tüm ülkede özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağız. Bu coğrafya kana çok doydu, artık bu coğrafyada barış halaylarının çekildiği zamanlarının olmasını diliyorum” dedi.

 

Yeşil Sol Partili vekil Parlak ise, “Bugün ailesiyle ve mücadelede arkadaşları ile mezarı başındayız fakat hepimiz de biliyoruz ki bu sadece mezardan ibaret değil. Burada halklarımızın ortak değerleri, ortak mirası yatmaktadır. Umarım biz de bu ortak mücadele mirasını onlara layık şekilde yaşatmaya devam ederiz. Bir değerli Amaramızı kaybettik ama Kürdistan ve Türkiye’ye baktığımız zaman binlerce Amara var” diye kaydetti.

 

Doğruak’ın babası Nusret Doğruak da kendilerini yalnız bırakmayan mücadele arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version