Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doğalgaz 24 Nisan – 31 Mayıs arasında ücretsiz

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan 'ücretsiz doğalgaz' açıklaması: Dağıtım şirketleri ile görüştük


– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak duyurduğu ücretsiz doğalgaz uygulamasının tarihleri belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de ücretsiz kullanıma ilişkin bedelin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasının koşulları düzenlendi.

Kararnamede, “konut, ibadethane ve cemevi” ibaresi yer aldı. Buna göre, “dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan” doğalgaz bedeli alınmayacak.

Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek.

Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, indirimli ve ücretsiz doğalgaz uygulamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bedava doğalgaz ve yapılacak indirimle ilgili kimsenin tereddütü olmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek.” dedi. (EKONOMİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version