Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dersim’de kitle alana sığmadı


DERSİM – Dersim’de binlerce kişi, 1 Mayıs’ın kutlandığı Seyit Rıza Meydanı’nı hıncahınç doldurdu.  

 

Dersim’de birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün içerisinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Kentteki siyasi parti ve örgütler, kutlama öncesi Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Sendika önlükleri giyen binlerce işçi, ellerinde 1 Mayıs’a dair mesajların yazılı olduğu pankart ve flamalarla kutlamanın yapılacağı Seyit Rıza Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 

 

KİTLESEL YÜRÜYÜŞ

 

Coşkunun hakim olduğu yürüyüşte, “Eşit değerdeki işe eşit ücret”, “Savaşa sömürüye ve savaşa karşı yaşasın 1 Mayıs”, “Enkazda kapitalist sistem gelecekte biz varız”, “Barış, adalet, özgürlük bijî sosyalizm” ve 4 farklı dilde “Yaşasın 1 Mayıs” pankartları taşındı. Alkış ve zılgıtların yükseldiği yürüyüşte sık sık “Bijî yek Gulan” ve “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Ayrıca devrimci önderlerin fotoğrafları taşındı. Çevrede bulunan birçok yurttaş da yürüyüşe dahil oldu. Bazı esnaflar ise, alkış ve sloganlarla 1 Mayıs yürüyüşü coşkusuna ortak oldu. 

 

ALAN KİTLEYE DAR GELDİ

 

Kitle, büyük bir coşkuyla alana giriş yaptı. Yeşil Sol Parti kortejinin giriş yaptığı sırada alandan alkış ve zılgıtlar yükseldi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da kortejde yer aldı. Coşku ve kutlamalara katılım her geçen dakika daha da artarken, alandan sık sık “jin, jiyan, azadî” ve “1 Mayıs kızıldır kızıl kalacak” sloganları atıldı.  Alan bir süre sonra dolup taştı. Bazı yurttaşlar alanın dışında kutlamaya dahil olurken, sahneden çalan Kürtçe ezgilerle uzun bir süre halaya duruldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version