Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Demokrasi ve değişimden yana oy kullanalım’


İZMİR – HDP PM üyesi Abdülkadir Baydur, 14 Mayıs’ta ortaya çıkan eksikliklerini gidererek 28 Mayıs’ta sandık başına gideceklerini belirterek, “Demokrasiden ve değişimden yana oyumuzu kullanalım” çağrısı yaptı.   

 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta tamamlandı. Seçimlere katılım oranı yüzde 88,92 olurken, ne Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ne de Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 50 artı 1 oy oranına ulaşamadı. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. Milyonlarca seçmen 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına gidecek. Seçimlerde kilit rol konumunda olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), ikinci tura dair seçmenleri sandık başına çağırarak, “Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadan önümüzdeki on bir gün içinde bu karabasana son verebilir ve kötülüğü sonlandırabiliriz” açıklaması yaptı. Bu kapsamda Ege bölgesinde seçim ve sandık güvenliği çalışmaları başladı. 

 

EGE’DE İPTAL EDİLEN OYLAR

 

Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere katılan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Abdülkadir Baydur, ilk turda istedikleri sonucu elde edemediklerini belirtti. Baydur, “Halkımız Yeşil Sol Parti’ye alışık değildi ve bunu anlatmamız biraz zaman aldı. Daha çok sokak sokak, ev ev çalışmamız gerekiyordu. Yeşil Sol Parti ilk defa seçime gitti. Bu durum az da olsa seçmenimizde bir kafa karışıklığı yarattı. İptal olan oylarda da bu durum görülüyor. Aydın’da 20 bin oy iptal edildi. Bunun 15 bininin Yeşil Sol Parti’den olduğunu düşünürsek, bir kafa karışıklığı yarattığını söyleyebiliriz” dedi. 

 

Partileri üzerindeki baskının da seçim sonuçlarına etki ettiğine dikkati çeken Baydur, “Yeşil Sol Parti adına hedeflerimize kısmen Kürdistan’da ulaştık. Ama özellikle Marmara ve Ege’de bunun gerisinde kaldık. Bunun başka bir nedeni de Kürtler dışında ki kesime fikriyatımızı iyi anlatamamak oldu. Partimizin Türkiye’ye demokrasiyi getirecek ve 3’uncu yolu gerçekleştireceğini bilen büyük bir kitle var. Seçimden sonra da bu anlamda çalışmalarımızı sürdürerek politikalarımızı halka anlatacağız” diye belirtti.

 

‘MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜ YOK’

 

İkinci tur seçimleri için büyük bir motivasyonla çalışacaklarını ifade eden Baydur, “Tabi ki seçim mücadelenin önemli bir parçası ancak seçim her şey değil. Mücadele sonlanmış değil. Bir eşik atlattık. 28 Mayıs’ta hem sandığa gideceğiz hem de faşizme karşı mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Demokratik siyasetin ve Türkiye halklarının sözcüsü olan bir partinin çalışmaları daha çok kapsayıcı ve daha çok kesime ulaşması gerekiyor. Bu anlamıyla bizde motivasyon düşüklüğü yok, daha çok çalışma gerçekliğiyle karşı karşıyız” diye kaydetti.  

 

‘TEK ADAM KAYBEDECEK’

 

“Bizim potansiyelimiz yüzde 15 ve üstüdür” diyen Baydur, bu potansiyele ulaşmak için daha çok çalışacaklarını dile getirdi. Baydur, “Partimizin belirlemiş olduğu ‘tek adam faşist rejimine son verme’ stratejisi ikinci turda da aynı coşku ve heyecanla devam edecek. Her ne kadar parlamento seçiminde istediğimiz düzeyi elde edemediysek de aynı stratejide çalışacağız. Yüzde 51 alamamış, halkın onayını alamamış bir cumhurbaşkanı aday var diyebiliriz. İkinci turda daha güçlü bir motivasyon ve güçle gideceğiz. Batıda sandığa gitmeyen seçmen kitlesinin sandığa taşınması, hareketli seçmeni harekete geçirme noktasında çalışmalarımız olacak” diye aktardı. 

 

SANDIK GÜVENLİĞİ 

 

28 Mayıs’ta en önemli meselenin sandık güvenliği olduğuna dikkati çeken Baydur, “28 Mayıs’a seferberlik ruhuyla hazırlanacağız. Sandık güvenliğini, seçim adaletini sağlamak zorundayız” dedi. Önümüzdeki dönem eksikliklerini gören, halkın eleştiri ve önerililerini dikkate alan bir çalışma yürüteceklerini söyleyen Baydur, şöyle devam etti: “Mevcut stratejimiz tek adamı yenme olacak. Bütün halklara da çağrımız; demokrasiden, değişimden yana oyumuzu kullanalım. Türkiye hakları tek adam diktatörlüğüne karşı birleşerek, bir irade olacak diye düşünüyoruz. Ama sonuçta bizim mücadelemiz cumhurbaşkanlığı ile belirlenemez. Kazanan kim olursa olsun mücadelemiz devam edecek. Kürt sorunun çözülmesi ve demokratik bir ülkede yaşam arzusu mücadelemizi devam ettireceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version