Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel’deki dayanışma iftarında sofra bu kez depremzedeler için kuruldu

Brüksel’deki dayanışma iftarında sofra bu kez depremzedeler için kuruldu


HABER: ERSAN AY, KAMERA: ÜMİT VUREL | BRÜKSEL, TR724

Belçika’nın başkenti Brüksel’de her yıl diyalog iftarları düzenleyen Fedactio derneği, bu yılki iftarı deprem bölgesine yönelik dayanışma programı olarak organize etti. Davetlilerin kişi başı katılım ücreti ödeyerek bir yardım programına dönüştürdüğü iftar gecesinde toplanan miktar, Time to Help derneğinin Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yönelik kampanyalarında değerlendirilecek.

Fedactio Genel Sekreteri Özgür Taşcıoğlu, bu Ramazan’da gerçekleştirilen iftar gecesinin bir yardım programına dönüştürülmesi fikrine Fedactio’nın birlikte çalıştığı lokal partner derneklerin destek verdiğini söyledi. Bu ortak fikirden yola çıktılarını bilgisini paylaşan Taşcıoğlu, geleneksel dayanışma iftarının daha anlam kazandığını dile getirdi.

Brüksel’deki dayanışma iftarında sofra bu kez depremzedeler için kuruldu

VPNsiz https://t.co/Aax8UAzCNBhttps://t.co/0KUnWyIftt pic.twitter.com/lrYR8f8iEd

— Tr724 (@Tr724) April 18, 2023

20’den fazla dernek, sivil toplum gönüllüsü, Brükselli siyasetçilerin katıldığı gecede pek çok kilise ve sinagog cemaati üyesi de organizasyonda yer aldı.

Gecede yapılan konuşmalarda diyalog ve barış konuları ön plana çıkarken, deprem bölgesinde yaşayan halklara dualar edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version