Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘AKP’li sendika’ baskısı: Eğitim-Sen’lileri tek tek aradılar

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'AKP'li sendika' baskısı: Eğitim-Sen'lileri tek tek aradılar


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından önce Melih Bulu’nun, ardından Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması sonrası akademisyenlerin protestoları devam ederken, yönetim bu kez de sendikaya el attı.

Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi Temsilciliği, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla üyelerinin yönetim tarafından aranarak sendika üyeliklerinin sorgulandığını açıkladı.

‘TÜM YAPILANLAR SUÇ’

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“Boğaziçi Üniversitesi yönetimi suç işlemeye devam ediyor. Üyelerimiz kişisel numaralarından aranıp üyelikleri sorgulanıyor. Bununla da yetinmeyen yönetim ikna odalarında, çalışanları hakaret ve tehdit ile zorla yandaş sendikaya üyeliğe zorluyor. Tüm bu yapılanların TCK Madde 118’e göre suç olduğunu ve konunun takipçisi olduğumuzu tekrar hatırlatırız.

1)Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version