Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Bir oy iktidarı durdurmaya yetecektir’


MANİSA – Seçimlerde bir oyun iktidarı durdurmaya yeteceğini belirten Yeşil Sol Parti Manisa milletvekili adayı Habip Eksik, “Faşizm bütün halklara, insanlara zarar veriyor. Birlikte mücadele edersek, değiştirebiliriz” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere son 4 gün kala, Yeşiller ve Sol Partisi (Yeşil Sol Parti) için kritik illerden birisi olan Manisa’da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2018 Genel Seçimlerinde 62 bin oy alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), ittifak yasası nedeniyle milletvekili çıkaramadı. Kentte hummalı çalışmalar yürüten Yeşil Sol Parti, Meclis’e temsilci göndermeyi hedefliyor. Ekonomik ve siyasi krizlerin seçmen tavrını önemli oranda belirlediği kentte, AKP ve MHP oylarında ciddi oranda düşüş yaşanırken, muhalefet partilerine yoğun bir ilgi gözleniyor. 

 

Ekolojik talanın yanı sıra çiftçilerin ürettiğinin karşılığını alamadığı, işsizliğin yoğun olduğu kentte, tüm bu sorunlara cevap olmaya hazırlanan Yeşil Sol Parti, iktidar bloğundan yaşanan kopuşların adresi oluyor. Yeşil Sol Parti’nin oylarını arttırması aynı zamanda büyükşehir belediyesini elinde tutan MHP’nin, kentte vekil çıkaramaması anlamına geliyor. 

 

Yeşil Sol Parti Manisa milletvekili adayı Habip Eksik, kentte yaşanan son durumu, kentin önemini ve sandık güvenliğini değerlendirdi. Manisa’nın bir halklar ve inançlar bahçesi, aynı zamanda işçi, emekçi ve köylü kenti olduğunu vurgulayan Eksik, aynı zamanda kentte iktidarın farklılıklar üzerine siyaset yürütüp, ötekileştirmeyi ön plana çıkardığı ve bir kesimi ezip bir kesimi var ettiği bir yer olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmalar ve halkın gerçeklerin farkına varmasıyla bu anlayışın yıkıldığına dikkat çeken Eksik, seçimlerde de bunun somut sonuçlarını göreceklerini söyledi. 

 

YEŞİL SOL’UN OLMASI GEREKEN KENT

 

Manisa’nın yaşanan doğa katliamları nedeniyle hava kirliliğiyle boğuştuğunu da sözlerine ekleyen Eksik, “Tam da Yeşil Sol Parti’nin hitap ettiği ve olması gereken bir kent. Yeşil Sol Parti, işçinin, köylünün, çiftçinin, gençlerin, kadınların, halkların ve inançların partisidir. Bugüne kadar Manisa’yı temsil ettiğini iddia eden kişiler kentin hiçbir sorunuyla ilgili bir girişimde bulunmamış. Burada iktidarın politikalarının doğrultusunda 4’üncü olan bir partiye büyükşehir belediyesi veriliyor. Ancak kentte belediye hizmetleri sıfırlanmış durumda. Şehrin bir kısmını ötekileştirerek hizmet götürmeyen bir anlayış hakim. Manisa’nın birlik, beraberlik, ortak yaşamın ve kardeşliğin perçinlenmesi gerekiyor. O nedenle Yeşil Sol Parti burada birden fazla milletvekili çıkarması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

SANDIKTA GÖREV ALMAYA ÇAĞRI 

 

Bu anlamda partilere, sivil toplum örgütlerin ve yurttaşlara büyük bir görev düştüğünü söyleyen Eksik, halkın iradesinin tecelli etmesi için sandık güvenliğinin alınması gerektiğini dile getirdi. “Halka da çağrıda bulunuyorum; bu irade sizindir” diyen Eksik, şöyle devam etti: “Kesinlikle sandık iradesinin tecelli etmesi için, oylar sayılana kadar okullarda durup kendi oyunun takipçisi olması lazım. Halkımıza müşahit olması konusunda da çağrımız var. Özellikle Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin köyleri ile birlikte Ahmetli, Sarıgöl, Soma, Selendi, Akhisar, Kırkağaç, Gördes, Demirci gibi ilçelerde halkımıza sandıklarda görev alma konusunda çağrıda bulunuyoruz.” 

 

‘BİRLİKTE DEĞİŞTİREBİLİRİZ’

 

Manisa halkının ekonomiyi berbat hale getiren ve Türkiye’yi yönetemeyen AKP-MHP iktidarına ‘dur’ demesi gerektiğini ifade eden Eksik, “Tarım kenti olan Manisa’da insanlar yoksullukla, işsizlikle, hava kirliliğiyle mücadele ediyor. Manisa’nın bu noktada sorumluluk alması ve partimize destek vermesi gerekir. Yeşil Sol Parti olarak kentten milletvekili çıkarmaya çok yakınız. Türkiye’nin bütün halkları, inançları Yeşil Sol Parti’nin Manisa’da irade olarak çıkması için elini taşın altına koymalıdır. Çünkü bizler her yönüyle tüm halklarımızın sorunlarıyla ilgili bugüne kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapacağız. Faşizm bütün halklara, insanlara zarar veriyor. Biz birlikte mücadele edersek, değiştirebiliriz” dedi. 

 

HAREKETLİ SEÇMENE ÇAĞRI 

 

Oy kullanacakları kentlerden uzakta yaşayan seçmene çağrı yapan Eksik, “İş ya da başka nedenlerle oy kullanmaları gereken kentin dışında olan insanlarımız en yakın Yeşil Sol Parti Seçim İrtibat Bürolarıyla iletişime geçsinler. Seçim günü oylarını kullansınlar. Unutmayın bir oy her şey demektir. Bir oy bu yanlış düzeni yöneten iktidara dur demeye yetecektir, Manisa’da milletvekili çıkarmamızı sağlayacaktır. Bir oy halkların iradesinin parlamentoya tam olarak yansımasını sağlayacaktır” diye konuştu. 

 

MA / Tolga Güney

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version