Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Binler Şirnex mitinginde: Ağacın altına vurduğumuz mühür, İmralı’nın kapılarını açacak


ŞIRNEX – Yeşil Sol Parti’nin Şirnex mitinginde binlerce kişiye seslenen milletvekili adayı Newroz Uysal Cudi’nin şahitliğinde İmralı’nın kapılarını açacaklarını belirterek, “Elimizde tarihi bir fırsat var, o ağacı altına vurduğumuz mühür, İmralı’nın kapılarını açacak” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Şirnex merkezde miting düzenledi. Kent merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunmasına rağmen miting alanına binlerce kişi aktı. Kitlenin büyük bölümünün yöresel kıyafetlerle mitinge katılması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Alana girişler devam ederken, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları yükseldi. Mitingde “çerxa şoreşê” marşı okunurken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Yeşil Sol Partisi Şirnex milletvekili adaylarının alana gelmesiyle coşku doruğa ulaştı. Binler, sahneden çalınan ezgiler eşliğinde halay çekti. 

 

ELEKTRİK KESİLDİ!

 

Saygı duruşuyla başlayan mitingde Yeşil Sol Parti adaylarının konuşmalarının ardından elektrikler kesildi. Alanda bulunan binlerce kişi, seslendirdikleri ezgilerle halaya durdu. Uzun halay daireleri oluşturan gençler ve kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

 

‘BAŞARI BİZİMDİR, BAŞARI BOTAN’INDIR’

 

Mitingde konuşan HDP Milletvekili Nuran İmir, Botan halkının direnişine dikkat çekerek, “Bizler, ‘Jin jiyan azadî’nin başkaldırısı, bizler özgürlüğün sesiyiz. Bizler, Dehaklara karşı Kawayız. Botan halkının iradesini teslim almak istediler ama Botan bu politikalara karşı direndi ve halen de direniyor. Bizler özgürlükten başka bir, haklarımızdan başka bir şey istemiyoruz. Bizler irademizi kimseye teslim etmeyeceğiz, bizler çocuklarımızın geleceğini hep birlikte belirleyeceğiz. Yeni yüzyılın geleceğini bizler belirleyeceğiz. 14 Mayısa Newroz ruhu ile sandık başına gideceğiz. Bizler hiç bir zaman diz çökmedik ve diz çökmeyeceğiz. Başarı bizimdir, başarı Botan’ındır” dedi.

 

‘GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ’

 

Ardından konuşan adaylardan Bedirhan Osal, meydanda toplanan kalabalığa işaret ederek, “İki kişiyi dahi bir araya getiremiyorlar’ diyenler bu alana baksınlar. Bu coşku ve heyecan onlara yeter. Bugün onlarca siyasetçi arkadaşımız cezaevinde. Ama bizler 14 Mayıs’ta sandık başında giderek gereken cevabı vereceğiz. Bizler ev ev, sokak sokak 14 Mayıs’a akşamına kadar çalışacağız. 14 Mayıs’ta hep birlikte sandık başına giderek oyumuzu kullanacağız. Sandık sonuçları belli olana kadar halkımız sandıkları da terk etmeyeceğiz” diye belirtti.

 

Adaylardan Ayşegül Doğan, bütün Kurdistan’ın gözünün Botan’da olduğunu ifade ederek, “Bu yüzden Botan’ın gücünü göstermesi gerekir.  Diyorlar ki bunların derdi Kürt sorunu, bunların derdi Öcalan’dır. Evet öyledir. Yeşil Sol Parti’nin derdi dilimizdir, irademizdir, Kurdistan’ın ittifakıdır. Bizlerin derdi, kişisel değil toplumsaldır. Bizler biliyoruz eğer ki Kürt sorunu çözülürse ve İmralı tecridi son bulursa ülkede ki mevcut sorunlar da çözülecektir. Bizler bugün sizlerin dili ve kimliğiyiz. Bizler çözümüz. Bizler inşa eden gücüz, onlar ise yıkanlardır. Bu yüzden 4 adayımızı da parlamentoya göndermemiz gerekir” diye konuştu.

 

BAŞARILI YÜZYILI YAPACAĞIZ

 

Adaylardan Mehmet Zeki İrmez ise, hiçbir baskı karşısında özgürlük talebinden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, “40 yıldır halkımız üzerinde kırım politikası yürütüyorlar. Ama halkımız buna karşı mücadelesini büyüttü. Bizler şuanda başarının eşiğindeyiz. Bugün devlet yetkilileri bu bölgede halkımızı tehdit ediyor ama bizler bunu kabul etmeyeceğiz. Nasıl ki daha önceki dönemlerde diz çökmediysek bu talana ve kırım politikasına karşı yine de baş eğmeyeceğiz. Oylar namustur, satılmaz. Benim Valiye, askerlerine ve devlet yetkililerine çağrım; sizler suç işliyorsunuz. Sizler 14 Mayıs’ta bunun hesabını vereceksiniz. Herkes bu bilinçle seçime yaklaşıp seçime katılmalı. Bizler halkımızla bu yüzyılı halkımızın başarı yüzyılı yapacağız” dedi.

 

İMRALI’NIN KAPILARINI AÇACAĞIZ

 

Adaylardan Newroz Uysal da, bu alanda Cudi’nin şahitliğinde İmralı’nın ve diğer bütün cezaevlerinin kapılarını açacaklarını belirterek, “Bizler mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzyılda özgürce yaşamak için şu anda elimizde tarihi bir fırsat var, o ağacı altına vurduğumuz mühür, İmralı’nın kapılarını açacak. Yeni oy kullanacak gençler, tek bir oyunuz bile boşa gitmemeli” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından binler, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla kent merkezine kadar yürüdü. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version