Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beştaş: Vekilliğimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz

Beştaş: Vekilliğimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz


ERZIROM – AKP-MHP ve İYİ Parti’nin ortak itirazlarıyla vekilliği gasp edilmek istenilen Meral Danış Beştaş, kumpaslara boyun eğmeyeceklerini belirterek, “Vekilliğimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Kurdistan ve Türkiye’de tarihi seçim geride kalırken, siyasi partilerin birçok kentte itirazları sürüyor. AKP-MHP ve İYİ Parti ortaklaşmasıyla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Erzirom’daki sonuçlara, her hangi bir usulsüzlük olmamasına rağmen itirazda bulundu. Sözkonusu partilerin, Yeşil Sol Parti’den Meral Danış Beştaş’ın vekilliğini gasp etmeye çalıştıkları belirtildi. Konuya ilişkin ajansımıza konuşan Beştaş, “Vekilliğimizin gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

‘VEKİLLİĞİMİZİ ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR’

 

Beştaş, “Erzirom İYİ Parti, MHP ve AKP ortaklaşarak bizim kazandığımız vekilliği çalmaya çalışıyorlar, tezgah kurmaya çalışıyorlar. Hemen bütün ilçelerde itiraz etmişler, itirazların yasal dayağı yok. İtirazların yasada yeri yok ama ortaklaştıkları şey Yeşil Sol Parti’nin, yani bizim Erzirom’dan vekil çıkartmamız için çalışıyorlar. Süreci yakından takip ediyoruz, avukatlarla sahadayız” diye konuştu.

 

‘BİRLİKTE KAZANDIK, BİRLİKTE SONUCA ERDİRELİM’

 

Yeşil Sol Parti’nin tüm çalışanlarının ve avukatlarının sahada mücadele ettiğini belirten Beştaş, “Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çalışıyoruz. Sonuna kadar itiraz sürecini takip edeceğiz, Erzurum halkının seçilmiş vekiliyiz ve mazbatayı alacağız. Birileri partimizden rahatsız oluyor, reddediyor ya da burası Erzurum’dur Yeşil Sol Parti’nin milletvekili olmalıdır o yüzden birleşelim dediği için bu vekillik gasp edilemez. Buna izin vermeyeceğiz, Erzurum halkı da bu konuda tepkili çünkü tüm engellemelere rağmen bu oy sandıktan çıktı. Eğer bir yolsuzluk varsa bu partimize karşı yapılmıştır. Birçok merkezde oylarımızın başka partilere yazıldığını herkes görüyor. Partimize karşı bir hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük var. Partimizin Erzurum’da temsiliyetine itiraz ediyorlar, bu tezgahı kuranlar utanmıyorlar. Partimizin lehine bir usulsüzlük yoktur. Herkesi nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar, insanlar bulundukları yerden, sanal medyadan Erzurum halkının iradesini sahiplenmeyi ve sesini duyurmaya çağırıyoruz. Birlikte başardık, birlikte sonuca erdirelim” ifadelerini kullandı.

 

 MA / Berivan Kutlu

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version