Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belediye işçileri ‘kadro’ talebiyle eylemde


İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan evde bakım işçileri, belediye önündeki eylemlerinde kadro talebinde bulundu. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan evde bakım işçileri, yaşadıkları sorunlara dair belediye binası önünde açıklama yaptı. “Taşeron zulmüne son verin” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık “Taşeron çalışmak istemiyoruz” ve “Evde bakım işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı. Çok sayıda işçinin katıldığı açıklamaya yurttaşlar da destek verdi. 

 

EYLEMLER DEVAM EDECEK

 

İşçilerden Cem Kazım Kaygısuz, yıllardır güvencesiz ve taşeron olarak çalıştıklarını aktardı. Ekonomik kriz koşullarını nedeniyle ay sonunu getiremediklerini ve aylarca maaş almadan çalıştıklarını ifade eden Kaygısuz, “Bizi ne bir duyan oldu ne de çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için adım atan. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in kongrelerde, konferanslarda, 1 Mayıs alanlarında, siyasi parti toplantılarında ‘Eşit İş’e Eşit Ücret’ söylemine vurgu yapması aynı zamanda ‘örgütlenin’ söylemi bizleri daha da cesaretlendirdi. Fakat yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili girişimlerde bulunmamıza rağmen ya muhatap kabul edilmedik ya da kapılar yüzümüze kapandı” dedi. 

 

Kaygısuz, şunları söyledi: “Bundan dolayı sesimizin duyulması, sorunlarımızın çözümüne dair bizlerin muhatap kabul edilerek adım atılması için direnişe başlıyoruz. Artık bıçak kemikte. Yaşadığımız mağduriyetler ortadan kaldırılana, çalışma koşullarımız düzeltilene ve en temel talebimiz olan belediye şirketlerinde istihdam edilene kadar eylemlerimiz devam edecektir.”

 

İşçiler, açıklama sonrası bir süre belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. İşçiler, eylemlerinin “uyarı” olduğunu, sorunlarının çözülmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version