Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBC genel merkezindeki tartışmalı heykele çekiçli protesto

BBC genel merkezindeki tartışmalı heykele çekiçli protesto


İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan BBC’nin genel merkezinin dış cephesinde bulunan tartışmalı heykel yine bir çekiçli saldırıya hedef oldu.

1930’lu yıllarda Eric Gill adlı heykeltraş tarafından yapılan “Prospero ve Ariel” heykelinin kaldırılması için bir süredir İngiliz kamuoyunda çağrı yapılıyordu. Heykelin kaldırılması için çağrılar Gill’in günlüklerinde kendi kızlarına cinsel istismarda bulunduğunu yazmasının ardından başlamıştı.

Örümcek Adam maskesi giyen bir kişi halihazırda geçen yıl benzer bir çekiçli saldırıya uğradığı için tamiratta olan heykelin bulunduğu platforma tırmandı. BBC’yi eleştiren bi afiş de açan eylemcinin elindeki çekiçle heykele birden fazla kez vurduğu görüldü.

BBC’nin aktardığına göre olay yerine polis çağırıldı ancak heykelin bulunduğu yerin yüksekliği nedeniyle ilk aşamada eylemci gözaltına alınamadı. Olay yerine özel eğitimli ekiplerinin gelmesinin beklendiği aktarıldı.

Heykeldeki onarımlar nedeniyle BBC’nin girişi 9 Mayıs’ta geçici olarak kapatılmıştı. BBC o tarihte, çalışmaların 19 Haziran’a kadar tamamlanmasının beklendiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version