Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bazı vekil adayları İnce’ye “çekil” baskısı yaptı, odasında yarım saat tek başına kaldı, son kararı verdi

Bazı vekil adayları İnce’ye “çekil” baskısı yaptı, odasında yarım saat tek başına kaldı, son kararı verdi


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeden önce partisinin kurmaylarıyla görüştüğü, bu toplantının ardından odasına çekilerek, kararını verdiği öğrenildi.

İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle sonuçlanan sürecin ayrıntıları netleşmeye başladı. Alınan bilgiye göre, son birkaç gün içerisinde Memleket Partisi’nin bazı milletvekili adaylarından İnce’ye çekilme yönünde baskı gelmeye başladı.

“Stratejik oyları düşünelim” çağrısı

Bazı adaylar, adaylıktan çekilme kararının alınması halinde CHP’den kendilerine yönelik “stratejik oy” kullanılabileceğini ve barajı geçme ihtimallerinin olabileceğini öne sürdü. Bunun yanında seçimin kıl payı kaybedilmesi halinde de İnce’nin siyasi hayatının bitebileceği uyarısı yapıldı.

“İddia ortaya koydunuz, çekilmeyin”

Diğer yandan bazı partililer ise İnce’nin bir iddia ortaya koyduğunu, bu nedenle de siyasete daha güçlü bir şekilde devam edebilmesi için çekilmemesi gerektiğini savundu.

İnce de tüm bu gelişmeler üzerine bugün partide kurmaylarıyla “çekilme” kararını görüşmek üzere toplandı. Toplantıda her iki görüş de dillendirildi. İnce, toplantının ardından odasına çekildi ve yaklaşık yarım saat tek başına değerlendirme yaptı. İnce, daha sonra basın toplantısı için parti binasının önüne geldi.

Partili kalabalık gazetecilerin üzerine yürüdü

“Adaylıktan çekiliyorum” sözleri üzerine bazı partililer, “yapmayın” diye İnce’ye seslendi. İnce, basın toplantısını bitirdikten sonra soru almadan genel başkanlık katına çıktı. Bu arada, toplantının ardından parti önünde bekleyen partili kalabalık, “yandaş medya”, “satılmış medya” sloganlarıyla görev yapan gazetecilerin üzerine yürüdü. Yaklaşık yarım saat boyunca gazetecilere yönelik tepkiler devam etti.

KAYNAK: T24 – ERAY GÖRGÜLÜ

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version