Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bilgin emekli maaşlarındaki adaletsizliği itiraf etti; düzeltme için Temmuz’u işaret etti

Dikkat! Binlerce EYT’linin emekliliği bozulabilir, geriye dönük borç çıkabilir


Uzun yıllar yüksek prim ödeyen ile daha düşük prim ödeyen vatandaşların emekli maaşlarını eşitleyerek adaletsizlik yaptıklarını itiraf eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere kademeli maaş artışı olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk’te katıldığı yayında emekli maaşlarında yaşanan adaletsizliği itiraf ederek adaletsizliğin düzeltilmesi için Temmuz ayını işaret etti.

14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminden önce geçtiğimiz nisan ayında bir düzenleme yapan AKP iktidarı, en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya çıkarmıştı. Kök aylığı bu rakamın altında olanlar kişilerin maaşları Hazine’nin yaptığı ödeme ile 7 bin 500 liraya tamamlanıyordu. Ancak uzun yıllar yüksek prim ödeyen diğer emekliler daha düşük prim ödeyen kişilerle aynı maaşı almalarına tepki göstermiş, yaşanan bu adaletsizliğin kendilerine de seyyanen zam yapılarak giderilmesini istemişti.

Habertürk’te programda konuşan Bakan Bilgin, yasal prosedürde emekli aylıklarının temmuzda düzenlendiğini belirterek yaşanan bu adaletsizliği giderileceğini ve kademeli maaş artışı olacağını söyledi.

Bilgin şöyle konuştu:

“7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı. 7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon.

Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version