Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli’den tuhaf bir hesaplama daha: ‘Karada yüz, havada yüz, denizde yüz, şimdi de Hatay’da 100’

Bahçeli'den tuhaf bir hesaplama daha: 'Karada yüz, havada yüz, denizde yüz, şimdi de Hatay'da 100'


Artı Gerçek – Daha önce de birçok kez yaptığı hesaplamalarla gündeme gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maraş depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da seçime dair hesaplamada bulundu. ‘Hesap adamı’ Bahçeli, “Adana’da konuşmalarda söylenir, karada yüz, havada yüz, denizde yüz. O zaman şimdi Hatay’dan sesleniyorum, 28 Mayıs’ta Hatay’da yüz” dedi.

Bahçeli konuşmasını, “Var mıyız yüz? O zaman her insanımız, her Hataylı 100’üncü yüzyılı 100 oyla karşılayıp, 100’ü bulmak için çaba gösterecek midir? Bunu başaracak mısınız? Allah alayınızdan razı olsun” diye sürdürdü.

Bahçeli en son, Avrupa Türk Konfederasyonuna bağlı federasyon başkanları ve yöneticileriyle iftarda bir araya gelmiş, İstanbul’daki 98 milletvekili sayısının iki rakamını toplayarak 17 sayısını bulan Bahçeli, sonucu 17 Mayıs Kadir Gecesi ile eşleştirdi. Konuşmasına “Hesap adamıyım” cümlesiyle başlayan Bahçeli, 17 Mayıs sonucunu bularak “Bu tesadüf müdür?” diye sormuştu.

Bahçeli’nin şu ifadeleri kullanmıştı:

“3 bölge var İstanbul’da. Toplam milletvekili sayısı 98. 9+8 eşittir 17. Bugün 17 Mayıs ise Kadir gecesi. Bu tesadüf müdür?”

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, 14 Ocak 2023’de Altılı Masa ile ilgili, “Ben bir formülünü buldum. Onun formülü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır. 6’lı masa bugüne kadar on toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. Bu denklemi o toplantının sonucu üzerine kurdum” demişti.

MHP lideri 2015 yılındaki matematik işleminde ise izleyecekleri yolu dört işlemle anlatmış ve “1-1:0, 1/1:1, 1X1:1, 1+1:2. Yani ancak çarpma ve toplama ile çoğalabiliriz” demişti.

Bahçeli, 2010 yılında yaptığı açıklamasında da iktidar olmak için 258 milletvekili gerektiğini hatırlatarak hesabını şöyle anlatmıştı:

“Daha önce MHP’ye hiç oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşını bulacaksın. Ortaokuldan 5 arkadaşını bulacaksın. Askerliğinizi yaptığınıza göre 5 asker arkadaşınızı bulacaksın. Mahalleden 5 arkadaşını bulacaksın, sokaktan da 4 arkadaşını bulacaksın. Toplayın 24.49 milyon seçmen var, bunu 24’e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesini gerektiren hane sayısını verir. Demek ki 19 milyon alabilirsek MHP iktidar olur.”

Bahçeli 2009 yılında da MHP’nin 40. Kuruluş yıldönümünde yaptığı enteresan bir hesapla bir iktidar formülü geliştirmişti. Bahçeli’nin espri konusu olan kendi hesabı şuydu;

“2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2 ‘nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar:11. 2009’un içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı?40 yapar. Ve MHP’nin 40.yılı.. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version