Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babuşçu: Merkez Bankası yurtdışına döviz transferine yeni kısıtlamalar getirdi

Babuşçu: Merkez Bankası yurtdışına döviz transferine yeni kısıtlamalar getirdi


İktidar seçime kadar döviz kurlarını kontrol altında tutmak için ileride ağır sonuçlar doğuracak adımlar atmaya devam ediyor. Bu konudaki son bilgi, Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu’dan geldi.

Bankalara, kur korumalı mevduat (KKM) baskısı yapıldığını belirten Babuşcu “Bankacıların verdiği bilgiye göre; Merkez Bankası yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesini yoksa bankalara ihtiyaçları için döviz satmayacağını sözlü olarak iletti. Müşteriler ise vadesi dolan KKM’lerini geçmişte olduğu gibi rica ile yenileme taraftarı değiller” dedi.

SERMAYE KONTROLÜ ELEŞTİRİSİ

Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, döviz transferine de yeni kısıtlamalar getirildiğini aktardı. Babuşcu “Merkez Bankası yurtdışına döviz transferlerine yeni kısıtlamalar getirdi” paylaşımını yaptı.

Yapılan yorumlarda ise Merkez Bankası’nın bu adımının, sermaye kontrolü anlamına geldiği ifade edildi.

Öte yandan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük bugün Ekonomim’e yaptığı açıklamada, kur baskısının devam etmesi halinde Türkiye’den tedariklerinin yüzde 60’a gerileyeceği uyarısında bulundu. Rekabet şansının azaldığını belirten Küçük, olması gereken dolar kuru aralığını ise 23-25 lira olarak ifade etti.

REZERVDE EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

20 Nisan itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 5 milyar 400 milyon dolar azalışla son bir yılın en düşük seviyesi olan 116 milyar 131 milyon dolara gerilemişti. Swap (başka ülkelerden vade sonunda faiziyle ödenmek üzere alınan döviz) hariç net rezerv ise eksi 49,5 milyar dolar seviyesinde. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version