Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babası KHK’lı lise öğrencisi, ‘Biz terörist değiliz’ diyerek intihar girişiminde bulundu

Babası KHK’lı lise öğrencisi, ‘Biz terörist değiliz’ diyerek intihar girişiminde bulundu


16 yaşındaki Trabzonlu lise öğrencisi A.G.’nin, ailesine uygulanan baskı ve dışlanmaya dayanamayarak silahla intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Trabzon’da hastaneye kaldırılan ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilen A.G.’nin intihar girişiminden önce, “Herkes duysun, biz terörist değiliz.” diye bağırdığı belirtiliyor.

A.G.’nin babasının KHK ile ihraç edilmiş din kültürü öğretmeni olduğu ve ailenin maddi sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Maddi sorunlara sosyal dışlanmanın da eklenmesi nedeniyle A.G.’nin psikolojisinin bozulduğu aktarıldı.

SOSYAL DIŞLANMA VE MADDİ ZORLUKLAR İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

İnsan hakları savunucusu ve eski HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Herkes duysun: “Biz TERÖRİST değiliz” diyerek silahla intihar etti. Lise öğrencisi A.G, Babası KHK ile ihraç edilmiş bir DİN Kültürü öğretmeni. İntihar eden gencecik kardeşimiz hem maddi sıkıntılar yaşıyordu hem de TERÖRİST diye sosyal dışlanma yaşıyordu. Genç kardeşimiz şu an yoğun bakımda Lütfen DUA edelim. İnsanım diyen herkesin yapması gereken dışlanmışlara, ötekileştirilenlere sahip çıkmak olmalı. Ne olursa olsun ezilmişe dışlanmışa sahip çıkalım. Hiç kimse intiharı aklının ucundan bile geçirmesin, kimse intihara yeltenmesin, dayanışma ile dirileceğiz güçleneceğiz, büyüyeceğiz. Ezilmiş, dışlanmış, ötekileştirilmiş kim olursa olsun Midyat’taki evimin kapısı açık.” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki Trabzon’lu genç

Herkes duysun :

“Biz TERÖRİST değiliz”

diyerek silahla intihar etti.

Lise öğrencisi A.G, Babası KHK ile ihraç edilmiş bir DİN Kültürü öğretmeni.

İntihar eden gencecik kardeşimiz hem maddi sıkıntılar yaşıyordu hem de TERÖRİST diye sosyal… pic.twitter.com/bEwQuJw5XK

— Mehmet Ali ASLAN (@HemmedAliAslan) May 20, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version