Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Antep’te seçmenler habersizce görevli yapılmış: Okullarında oy kullanamadılar

Antep'te seçmenler habersizce görevli yapılmış: Okullarında oy kullanamadılar


Fotoğraf: Alican Uludağ


Artı Gerçek – Türkiye, bugün cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri için sandığa gitmeye devam ediyor.

Antep’te çoğu Yeşil Sol Parti’nin seçmeni olan yaklaşık bin kişi bilgileri dışında Vatan Partisi adına Sandık Kurulu üyesi yapıldığı öğrenildi. Özellikle yaş almış ve okuma-yazma bilmeyen kişilerden oluşan seçmenler bu nedenle kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanamadığı belirtildi.

HDP’den yapılan açıklamada kayıtlı oldukları sandıklara gittiklerinde durumdan haberdar olan seçmenler ellerinde 142 belgesi de olmadığı için görevli oldukları sandıklarda da oy kullanamadıkları ifade edildi.

Yaşanan hukuksuzluğa ilişkin tutanak tutulduğu belirtilerek, İlçe Seçim Kurulu “düzenleyeceğimiz belgeyi alırlarsa oy kullanabilirler” cevabını verildiği vurgulandı.

Açıklamada, “Muhalif seçmenin oy kullanmasını engellemeye yönelik bu hamleye karşı HDP ve Yeşil Sol Parti Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi gerekli girişimlerini sürdürmektedir” denildi.

142 BELGESİ NEDİR?

142 Belgesi, İlçe Seçim Kurulu tarafından Sandık Kurulu üyelerini görev yerine ulaştırmak için görevlendirilmiş kişilerin, her birine seçmen olduğunu ve hangi seçimde oy kullanabileceğini gösteren ve sandık seçmen listesindeki bilgileri kapsayan bir belgedir.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version