Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altın Şafakçıların seçime girmesi yasaklandı

Altın Şafakçıların seçime girmesi yasaklandı


Yunanistan’da çok sayıda ırkçı saldırıyla gündeme gelen ve önceki dönemlerde Mecliste de yer alan neo-nazi Altın Şafak Partisi’nin eski milletvekillerinin kurduğu Yunanlar Milliyetçi Partisi’nin 21 Mayıs’taki seçimlere girmesi yasaklandı.

Anadolu Ajansı’nın Yunan Devlet Ajansı AMNA’dan aktardığına göre; Altın Şafak Partisinin eski milletvekili İlias Kasidiaris’in avukatı Vaso Pantazi, Yüksek Mahkemenin kararının ardından Kasidiaris’in herhangi bir siyasi oluşumu desteklemeyeceğini belirtti. Öte yandan Yüksek Mahkeme, Yunanlar Milliyetçi Partisinin liderliğini nisan ayında kısa bir süre yürüten, daha sonra aynı ay içerisinde, kendisinin 2022’de kurmuş olduğu ve bir süredir atıl olan EAN Partisiyle seçime girme kararı alan Anastasios Kanellopulos’a izin verdi.

Yüksek Mahkeme, 21 Mayıs genel seçimlerine katılmak üzere yapılan 50 başvurunun 36’sını kabul etti. Buna göre seçimlere 27 siyasi parti, 8 ittifak ve 1 bağımsız aday katılabilecek.

Yunanistan’da çok sayıda ırkçı saldırıyla gündeme gelen ve önceki dönemlerde Mecliste de yer alan neo-nazi Altın Şafak Partisi 2012 yılında 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Yunan parlamentosuna giren ilk neo-nazi parti olmuştu. Parti lideri Nikos Mihaloliakos ve 10’dan fazla üyesi, 2013 yılında faşizm karşıtı 34 yaşındaki rapçi Pavlos Fyssas’ın bir Altın Şafak üyesi tarafından öldürülmesi sonrasında tutuklanmıştı. Altın Şafak partisi ülkedeki göçmenleri, devrimcileri ve anifaşistleri hedef alan saldırılar düzenlemekle suçlanıyordu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version