Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da IŞİD operasyonu: Polis baskınlarında yedi kişi gözaltına alındı

Almanya'da IŞİD operasyonu: Polis baskınlarında yedi kişi gözaltına alındı


Almanya’da federal savcılıktan yapılan açıklamaya göre polis, IŞİD’in Suriye’deki üyelerine para yardımı yapan uluslararası bir grubun parçası olduklarından şüphelenilen kişilere operasyon yaptı. Almanya’nın Baden-Vürtemberg, Bremen, Hamburg, Hesse, Kuzey Ren-Vestfelya ve Renanya-Palatina eyaletlerinde 19 yere ayrıca Hollanda’da da bir eve baskın düzenlendi. Toplamda yedi kişi gözaltına alındı.

BEZI IŞİD ÜYELERİNİN SERBEST KALMASINI SAĞLADIKLARI İDDİA EDİLİYOR

Gözaltına alınan kişilerin, aralarında Telegram’ın da bulunduğu platformlar aracılığıyla Suriye’deki IŞİD’e mali bağış toplayan ve daha sonra bunları gruba veya aracılarına aktaran uluslararası bir ağa üye olduğundan şüpheleniliyor. Savcılar, bu şekilde en az 65 bin euro (yaklaşık 1,4 milyon Türk lirası) transfer edildiğini belirterek, paranın Suriye’de tutuklu IŞİD üyelerini desteklemek için kullanıldığını ve bazı durumlarda da IŞİD üyelerinin tutuldukları kamplardan kaçmalarına yol açtıklarını sözlerine ekledi.

Yedi şüpheli çarşamba ve perşembe günleri hakim karşısına çıkacak ve tutukluluk hallerinin devam edip etmeyeceğine kara verilecek. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version