Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Türk: İktidar gideceğini anladı, İmralı’ya heyet gönderdi

Ahmet Türk: İktidar gideceğini anladı, İmralı’ya heyet gönderdi


14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimde AKP’nin kaybedeceğini belirten HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk, “İktidar partisi gideceğini görüyor. Peki, ne yapıyor? İmralı’ya heyet gönderiyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimine sayılı günler kalırken AKP iktidarının İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarını HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk de doğruladı.

Yeşil Sol Parti’nin Mardin’in Nusaybin’de düzenlediği mitinginde konuşan Ahmet Türk, AKP’nin İmralı’ya heyet gönderdiğini söyledi.

“İktidar partisi gideceğini görüyor” diyen Türk, “Peki, ne yapıyor? İmralı’ya heyet gönderiyor. Peki, yıllarca aile görüşünü yasakladınız, avukatları ile görüşmesini engellediniz, şimdi bir oy için Sayın Öcalan’ın kapısına giderek farklı bir anlayış gösteriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yeni Yaşam’dan Nezahat Doğan’a konuşan Amed Dicle, “Seçim atmosferinin olduğu bu dönemde AKP, Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptı ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi; istediklerini alamadılar…” iddiasında bulunmuştu.

6 yılı aşkın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da gazeteci Amed Dicle’nin “AKP, İmralı’yla görüştü ve istediği cevabı alamadı” iddiasını sosyal medya hesabından paylaşarak “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum ” diye sormuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version