Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’den Rusya’ya G7 ile eş zamanlı yeni yaptırımlar, 71 Rus şirket daha listeye alındı

ABD'den Rusya'ya G7 ile eş zamanlı yeni yaptırımlar, 71 Rus şirket daha listeye alındı


– ABD, dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 ülkelerinin Ukrayna’daki savaş nedeniyle Moskova’ya yeni yaptırımlar duyurmasıyla eş zamanlı şekilde Rusya’yı destekleyen 71 şirketi daha yaptırım listesine ekledi. ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı yeni yaptırımlar ve ihracat kontrolleri Rus ordusunu destekleyen şirketleri hedef alıyor.

Listede, biri Ermenistan diğeri Kırgızistan’dan olmak üzere toplam 71 Rus şirketi bulunuyor. Rusya’daki petrol ve doğal gaz projelerini hedef alan yaptırımlar, savaş uçaklarının bakımını yapan ve yedek parçalarını üreten şirketlerin yanında, barut, traktör, otomobil fabrikaları ve tersaneler gibi stratejik üretim tesislerini de kapsıyor.

Yaptırımlar, Japonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G7 Zirvesi’nde Rusya’ya yönelik yaptırımların sertleştirilmesi kararının ardından geldi. ABD daha önce de Rusya’daki başlıca askeri endüstri kurumlarını yaptırım kapsamına almış ayrıca ABD üretimi parça ve teknolojilerin Rusya’ya ihracatını yasaklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version