Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de IŞİD destekçisine 260 yıl ve 10 kez müebbet hapis cezası verildi: New York’ta kamyonla sekiz kişiyi öldürmüştü

ABD'de IŞİD destekçisine 260 yıl ve 10 kez müebbet hapis cezası verildi: New York'ta kamyonla sekiz kişiyi öldürmüştü


– ABD’nin New York kentinde 2017 yılında kiraladığı kamyonu yayaların ve bisikletlilerin üzerine sürerek sekiz kişiyi öldüren Özbekistan vatandaşı IŞİD destekçisi Seyfullah Saipov 10 kez müebbet hapis cezası ve ek olarak 260 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte 11 Eylül’ün ardından ABD’nin “en ölümcül terör saldırısını” gerçekleştiren 35 yaşındaki IŞİD sempatizanı hayatının geri kalanını demir parmaklıklar ardından geçirecek.

Mahkemede mahkum edildiğinde, kendisine “pek çok hayatı mahvettiği” söylendi ancak duruşma sırasında Saipov hiç pişmanlık duymadı. Saipov, mahkemede mağdurların aileleri ve hayatta kalanlarla karşı karşıya geldi. Yargıç, verdiği ceza sırasında onun “pişmanlık duymadığına” dikkat çekti.

Saipov’ın mahkumların hücrelerinde günde 23 saate kadar zaman geçirdikleri Colorado eyaletindeki yüksek güvenlikli bir cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Seyfullah Saipov 2017’de Cadılar Bayramı akşamı Manhattan’ın Batı Yakası şehir merkezinde rastgele bisikletçilere ve yayalara saldırmak için kiralık bir kamyon kullanmıştı. Saldırıdan sonra “Allahu Ekber” diye bağırarak araçtan çıkan Saipov polis tarafından vurularak yaralı şekilde yakalanmıştı. Saipov karar duruşmasından önceki duruşmada saldırının kendisine IŞİD üyeliği kazandıracağını umduğu söylemişti. Saldırıda ölenlerin ikisi ABD vatandaşı, beşi Arjantinli turist, biri de kenti ziyarete gelen Belçikalı bir kadındı. Saldırıda ayrıca 12 kişi de yaralanmıştı. Geçen hafta yapılan duruşmada jüri oybirliğiyle Saipov’a ölüm cezası vermeyi kabul etmemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version