Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de 18 yaşındaki genç etrafa rastgele ateş açtı: 3 ölü

ABD'de 18 yaşındaki genç etrafa rastgele ateş açtı: 3 ölü


ABD’nin New Mexico eyaletindeki Farmington şehrinde 18 yaşındaki bir genç yoldan geçenlere, evlere ve araçlara rastgele ateş açtı. Saldırıda üç sivil ölürken altı kişi yaralandı. Polis genci bir kilisenin dışında vurarak öldürdü.

Polis erkek saldırganın saldırıyı yapma sebebi hakkında bir açıklama yapmadı. Farmington Emniyet Müdürü Steve Hebbe mesajında, olayı “yıkıcı” olarak nitelendirerek, “Bu noktada tamamen rastgele görünüyor” dedi. Yaralanan altı kişiden ikisinin saldırganla çatışmaya giren polis memurları olduğu da duyuruldu. Polis yetkilileri saldırganın ve ölenlerin kimliği hakkında da bir açıklama yapmadı. Emniyet Müdürü Hebbe saldırganın biri AR-15 tarzı tüfek olmak üzere en az üç silahla ateş açtığını açıkladı. Olayda en az altı ev ve üç otomobile mermilerin isabet ettiği de aktarıldı.

ABD’DE BU YIL EN AZ 225 KİTLESEL SALDIRI YAŞANDI

Yaklaşık 46 bin nüfuslu Farmington, New Mexico eyaletinin başkenti Santa Fe’nin yaklaşık 320 kilometre uzaklıkta. Kentte Aralık 2017’de bir lisede yaşanan saldırıda silahlı bir saldırgan önce iki öğrenciyi öldürmüş ardından intihar etmişti. Silahlı Şiddeti Arşivi’ne göre, ABD’de bu yıl en az 225 kitlesel silahlı saldırı yaşandı. Dört veya daha fazla kişinin yaralandığı ya da öldürüldüğü saldırılar kitlesel silahlı saldırı olarak tanımlanıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version