Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ve Türkiye’den HTŞ ve IŞİD bağlantılı iki isme ortak yaptırım

ABD'li müsteşardan Türkiye'ye Rusya uyarısı: G7 pazarına erişimi kaybedebilirsiniz


ABD ile Türkiye’nin, IŞİD ve El Kaide bağlantılı iki kişiye karşı koordinasyon içinde yaptırım kararı aldığı açıklandı. Eş zamanlı yapılan açıklamalarda, ABD Hazine Bakanlığı’nın bu kişileri yaptırım listesine aldığı, Türkiye’nin ise ülkedeki mal varlıklarını dondurduğu belirtildi.

Söz konusu isimlerin, Suriye’de El Kaide bağlantılı selefi örgüt Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ – eski El Nusra) üst düzey liderlerinden Omar Alsheak ile İdlib’de faaliyet gösteren Katibat al Tawhid wal Jihad (KTJ) adlı örgüt için bağışçılardan para toplayan Kubilay Sarı adlı Türkiye vatandaşı olduğu açıklandı.

TÜRKİYE’DEKİ KARAR RESMİ GAZETE’NİN MÜKERRER SAYISINDA YAYIMLANDI

Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığ tarafından hazırlanan “Mal varlığının dondurulması kararı”, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında terörün finansmanı suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden” bu iki kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu.

ABD’DEN TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre de bu iki kişi yaptırım listesine alınarak ülkedeki malvarlıkları donduruldu. Açıklamada söz konusu iki örgütün Birleşmiş Milletler ve ABD’nin halihazırda terör örgütü listesinde bulunduğu vurgulandı.

ABD Hazine Müsteşarı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Brian E. Nelson da açıklamasında “Terörist gruplar uluslararası mali sisteme erişmeye çalışırken, ortaklarımızla işbirliği yapmak bu kolaylaştırma ağlarını daha etkili bir şekilde bozma yeteneğimizi artırıyor” dedi. Hazine Bakanlığı, yeni yaptırımların IŞİD’in önemli bir finansal ağını hedef alan 5 Ocak’taki ABD-Türkiye ortak eylemlerini takip ettiğini de söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version