Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

A Haber ‘telif hakkı’nı kullandı, tepki çeken Arap seçmen ‘görünmez’ oldu

A Haber 'telif hakkı'nı kullandı, tepki çeken Arap seçmen 'görünmez' oldu


Artı Gerçek – İktidara yakın televizyon kanallarından A Haber, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı oylamasının başladığına dair haberinde mikrofon uzattığı seçmenin Arapça yanıt verdiği videoyu, sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine kaldırtmaya çalışıyor. Kanalın Twitter’a telif bildiriminde bulunduğu gözlenirken, gazeteci Murat Ağırel de kendi paylaşımındaki görüntünün engellendiğini yazdı.

Ağırel, ilk paylaşımında “A Haber muhabiri yurt dışında oy kullanan kişi ile röportaj yapmak istiyor. Türk olduğunu düşündüğü kişiye mikrofon uzatınca aslında kaderimizi kimlerin tayin ettiğini belgelemiş oluyor” demişti.

Ancak telif bildirimi sonrasında A Haber muhabirine uzun uzun Arapça yanıt veren seçmenin görüntüsü ‘görünmez’ olurken, Ağırel de bu kez “A Haber kendi kanalında canlı yayınladığı röportajı paylaştığım için telif başvurusunda bulundu. Apar topar videoyu engelletmiş! Belli ki bu durum iktidarın canını acıtıyor…” mesajını paylaştı.

Söz konusu görüntüde, A Haber muhabiri ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için havalimanı ve gümrüklerde oy kullanma sürecinin başladığını anlatıyordu. İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirilen canlı yayında, oy kullanan bir kişiye mikrofon uzatılıyordu. Ancak söz konusu seçmen uzun uzun Arapça yanıt veriyor, Arapça bilmeyen muhabir konuşmayı yarıda kesiyordu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version