Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

84 yaşındaki dağcı, rehberi üzerine düşünce dünyanın en yaşlı ‘zirve fatihi’ unvanına ulaşamadı

84 yaşındaki dağcı, rehberi üzerine düşünce dünyanın en yaşlı 'zirve fatihi' unvanına ulaşamadı


– 84 yaşındaki İspanyol bir dağcı, dünyanın en yüksek 14 dağını fetheden en yaşlı dağcı unvanını almak için Nepal’in Dhaulagiri zirvesine ulaşmaya çalışırken bacağından yaralandı ve hedefine ulaşamadı. Carlos Soria adlı dağcının sosyal medya hesaplarında yayınlanan mesajda, yerli halka mensup bir rehberin Carlos Soria’nın üzerine düşerek kaval kemiğini yaraladığı açıklandı.

Himalayan Times gazetesinin haberine göre, Dhaulagiri Dağı’na 15’inci kez tırmanan dağcı, olay meydana geldiğinde zirveye doğru ilerlemeye hazırlanıyordu. Soria’ya yerel destek sağlayan Seven Summit Treks şirketinin genel müdürü Thaneswar Guragai, Reuters’a verdiği demeçte, Soira’nın zirveye tırmanırken düştüğünü ve bacaklarından yaralandığını doğruladı.

Guragai, “Şerpalı rehberlerin, 7 bin 600 metrede meydana gelen kaza sonucu yaralanan dağcıyı helikopterle Katmandu’daki ana kampa tahliye ettiğini” söyledi. Soria, dünyanın 8 bin metrelik zirvelerinden 12’sine başarıyla tırmandıktan sonra Nepal’deki Dhaulagiri ve Tibet’teki Shishapangma’ya tırmanarak dünyanın en yüksek 14 zirvesine tırmanan en yaşlı dağcı unvanı almayı hedefliyordu. Soria, tırmanışını COVID-19 salgınında ölen yaşlılara adamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version