Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde gazetecilerin tutuklanmasına tepki: Özgür basın kalemini eğmez

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde gazetecilerin tutuklanmasına tepki: Özgür basın kalemini eğmez


Artı Gerçek – Ankara merkezli soruşturma kapsamında 15 kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz’ın bulunduğu 19 kişiden beşi tutuklandı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde gazeteci Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu’nun tutuklanmasına birçok avukat, siyasetçi, insan hakları savunucuları ve gazeteciler tepki gösterdi.

‘SUÇ OLAN GERÇEKLERİN GİZLENMESİDİR; GAZETECİLİK DEĞİL!’

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş,” Türkiye’deki gazeteciler özgür değil” diyerek tutuklanmaya tepki gösterdi. Beştaş, “#DünyaBasınÖzgürlüğüGünü’nde Türkiye’deki gazeteciler özgür değil! Kimi cezaevinde, kiminin elinde kelepçe kiminin de kalemine kelepçe takılmak isteniyor. Suç olan gerçeklerin gizlenmesidir; gazetecilik değil! Basın emekçilerinin gününü kutluyorum.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Haber yapma, hakikati anlatmak suç değildir” diyerek tutuklama kararına tepki gösterdi. Eren şunları paylaştı.

“Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde ülkede gazeteciler tutuklandı. Basın özgürlüğüne yönelik bu müdahale; Halkın haber alma ve hakikati öğrenme hakkına yapılmış bir saldırıdır. Haber yapma, hakikati anlatmak suç değildir.”

‘HAKİKATİ YAZANLARI SUSTURAMAZSINIZ’

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, “Gazeteciler Sedat Yılmaz, Dicle Müftüoğlu, Erol Balcı, Abdurrahim Tanyeli ve Ramazan Debe AKP iktidarının operasyonuyla tutuklandı. Bugün #DünyaBasınÖzgürlüğüGünü ve cezaevlerinde onlarca Kürt gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle tutuklu. Hakikati yazanları susturamazsınız…” diyerek tepki gösterdi.

‘HALKIN HABER ALMA HAKKINA SAHİP ÇIKALIM’

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, tutuklamalara tepki göstererek şunları ifade etti:

“Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Ve ülkemde peş peşe gazeteciler tutuklanıyor. Özgür basın kalemini eğmez. Bu çürümüş düzen yıkılır gider! Halkın haber alma hakkına sahip çıkalım.”

‘BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ’

Gazeteci Sevinç Özaslan ise, “Gazeteciler Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklandı. Amacınızı herkes biliyor. Gazetecileri susturarak seçimi kazanamayacaksınız, bu düzen böyle gitmez.” Dedi.

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version