Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

3. Charles taç giydi: Başpiskoposun tacı tam oturtamaması gündem oldu

3. Charles taç giydi: Başpiskoposun tacı tam oturtamaması gündem oldu


– İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eylül ayındaki ölümünün ardından tahtın varisi ve oğlu Kral 3. Charles, başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde dün düzenlenen dini törenle resmen taç giydi. Dünya genelinde milyonlarca insanın canlı takip ettiği tören sırasında İngiltere Kilisesi’nin ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’nin tacı kralın başına tam oturtamaması sosyal medyada gündem oldu.

‘TANRI KRALI KORUSUN’ DİYE DUA EDİLDİ

Tarihi kilisede yapılan ve tanıma, yemin, kutsama, taç giyme ve kuşanma, tahta çıkma ve bağlılık bildirme adlı beş bölümden oluşan ayinde tacı Kral 3. Charles’ın başına oturtmak isteyen Canterbury Başpiskoposu Welby’nin zorlanması dikkat çekti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Welby’nin önce tacın tam olarak yerleştiğinden emin olmak için tacı sağa sola oynattığı ardından bir adım geriden tam olarak oturup oturmadığını kontrol ettiği görüldü. Tacın tam olarak yerleştiğinden emin olduktan sonra seremoniye devam eden Canterbury Başpiskoposu, birkaç adım geriye atarak kralın artık tacını giydiğini ve resmen kral olduğunu tüm dünyaya ilan etmek için ‘God save the king’ (Tanrı kralı korusun) diye bağırdı. Törende bulunan kalabalığın da aynı şekilde Başpiskoposa eşlik etmesiyle törene devam edildi.

TACIN AĞIRLIĞI 2 BUÇUK KİLO

Canterbury Başpiskoposu Welby tarafından törende Aziz Edward Tacı takılan Charles’ın yaklaşık 2,5 kilo ağırlığındaki tacı katedralin dışına çıkarası yasak olduğu için törenin katedralin dışındaki bölümleri için başka bir taç kullanıldı. Charles’ın yanı sıra Konsort Kraliçe Camilla’ya da tacı takıldı.

8 EYLÜL’DE ANNESİNİN ÖLÜMÜYLE TAHTA ÇIKMIŞTI

8 Eylül’de yaz tatilini geçirdiği İskoçya’nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi’nde 96 yaşında ölen Kraliçe 2. Elizabeth’in ardından Buckingham Sarayı, oğlu Charles’ın tahta geçerek “İngiltere Kralı” olduğunu duyurmuştu. Kraliçe’nin 73 yaşındaki oğlu Charles’ın ülkenin yeni kralı olduğu, 10 Eylül 2022’de başkent Londra’daki St. James Sarayı’nda düzenlenen törenle resmen ilan edilmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version