Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zürih’te miting: Bu iktidarın gidişi yakın


HABER MERKEZİ – Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Zürih’te düzenlediği mitingde, “Herkesi Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi için ikna etmeliyiz” denildi.

 

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim çalışması kapsamında İsviçre’nin Zürih Rathausbrücke meydanında miting düzenledi. Mitinge İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanları, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF), Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP), İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), XETA-SOR, Avrupa Süryani Meclisi (ESU), İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu (İABF), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) ve çok sayıda sürgünde bulunan siyasetçi katıldı.

 

‘HERKES SANDIĞA GİTMELİ’

 

Mitingde ilkin katılımcı kurum temsilcileri sahneye çıkarak halkı selamladı. Kurumlar adına ilk konuşmayı CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer yaptı. Sürer, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek “Tarihi bir seçim arifesindeyiz. Bu ceberut iktidarı çöpe atmak için az bir süre kaldı. Herkes sandıklara gitmeli ve oyunu Yeşil Sol Parti’ye vermelidir. 29 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında oy kullanacağız. Herkes önce sonra da çevresini duyarlı kılmalıdır” dedi. 

ESP temsilcisi Gülderen Sevim de AKP-MHP iktidarının emekçilere, devrimcilere yönelik saldırılarını arttırdığına vurgu yaparak “Bu iktidarın gidişi yakındır. Onun için de daha fazla saldırganlaşacaklar ama bu saldırılar onları kurtaramayacak, gidecekler. Seçime az süre kaldı. Biz emekçiler birleşerek bunları yollayacağız” dedi.

 

İSVİÇRELİLERDEN YOĞUN İLGİ 

 

Ardından sahne alan Koçgirili sanatçı Akın Oğul, söylediği Kurmancî, Kirmanckî ve Türkçe şarkılarla halkı coşturdu. Sanatçının söylediği şarkılar eşliğinde halay çeken kitleye İsviçreliler yoğun ilgi gösterdi, çok sayıda İsviçreli de halaya katıldı. 

 

‘GÜÇLÜ DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR’

 

DBP eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan da halka hitap etti. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride vurgu yapan Arslan, “Yıllardır Önder Apo tecrit altında. Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları kesintisiz devam ediyor. Şu an Kurdistan ve Türkiye’nin dört bir yanında coşkulu seçim çalışmaları sürdürülüyor. Bu, bizim umudumuzu her geçen gün arttırıyor. 2023 seçimleri aynı zamanda Kürt inkarının 100. yılına denk geliyor. Bu açıdan da seçimler önemlidir. Kurdistan ve Türkiye’de çalışma yürütenlere Zürih’ten güçlü destek olmamız lazım” dedi.

 

‘KÜRT HALKI ÇÖZÜMÜN ANAHTARI’

 

Kürt siyasetçi Ali Şimşek ise Türkiye’nin 1923 Lozan Antlaşması’ndan beri Kürtlere soykırımı reva gördüğünü ifade ederek, “Bu iktidarın sahipleri her konuşmalarında Kürtlere saldırıyorlar. Çünkü ellerinde başka bir şey kalmamış. Türkiye’de yoksulluk, yolsuzluk var. Ülke talan edilmiş. Bütün bunların üstünü örtmek için halkımıza saldırıyorlar. Kürt halkı direnişiyle çözümün anahtarı olmuştur. 14 Mayıs’taki seçimlerden çok güçlü çıkmalıyız. Bunun için de hepimize büyük görevler düşüyor. Bu bilinçle seçim çalışmasını yürütmeliyiz. Kendi çevremizi bu çalışmaya katmalıyız. Onları Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi için ikna etmeliyiz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version