Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ziraat Bankası 1,3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Ziraat Bankası 1,3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı


Ziraat Bankası, 423 milyon dolar ve 779 milyon euro olmak üzere toplamda 1,3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ettiğini duyurdu. Banka böylelikle, geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 103 oranında yenilemiş oldu.

İki dilimden oluşan 367 gün vadeli kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited gerçekleştirirken, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörleri olarak görev aldı.

Kredi anlaşması çerçevesinde, Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, sendikasyon kredisine bu yıl farklı coğrafyalardan 13 yeni bankanın iştirak ettiğini ve toplamda 52 uluslararası bankanın katıldığını söyledi. Deprem Destek Paketi kredilerinin sürdürülebilirlik kriteri olarak belirlenmesine işaret eden Çakar, “Bu konuda uluslararası muhabir bankaların da sürece duyarlılığını ve yapmış oldukları sosyal katkıyı memnuniyetle gözlemledik” dedi. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version