Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Gökçeada’yı ziyaret etti

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Gökçeada'yı ziyaret etti


Deprem bölgesinde mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias iki ay içerisinde ikinci kez Türkiye’ye geldi. Paskalya yortusuna katılmak için Gökçeada’ya geldi. Dendias, Paskalya yortusuna katılmak için dün Gökçeada’ya geldi.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, her 10 yılda bir memleketi olan Gökçeada’da Paskalya’yı kutluyor. Bu yıl Patrik Bartholomeos’a eşlik etmek isteyen Yunan Dışişleri Bakanı Dendias da dün adaya geldi.

Gökçeada ve Bozcaada metropoliti Kyrillos tarafından karşılanan Dendias, kilisede mum yaktıktan sonra Patrik Bartholomeos ile bir araya geldi. Buluşmaya İstanbul Yunanistan Başkonsolosu Georgia Soultanapoulou da eşlik etti. Dendias, “Gökçeada ve Bozcaada’daki Rumlar tüm Yunan halkının dayanışma duygularını ifade ediyorum” dedi.

Daha sonra 10 yıl önce yeniden eğitim hayatına başlayan Zeytinliköy Rum İlkokulu’nu ziyaret eden Dendias, sonrasında yaptığı açıklamada 60 öğrencisi bulunan okul için “Dışişleri bir daha geldiğinde 60 çocuğun 120 çocuk olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu ziyaretinde resmi temasta bulunmayan Dendias’ın, mevkitaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile iki ülkedeki seçimler öncesinde bir araya gelmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version