Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YSK oldu bitti ile ‘Erdoğan kazandı’ derse muhalefetin planı hazır

YSK oldu bitti ile ‘Erdoğan kazandı’ derse muhalefetin planı hazır


Daha önce mühürsüz oyları geçerli sayıp, yerel seçimlerde de aynı zarftan çıkan 3 oyu kabul edip birini kabul etmeyen YSK’nın seçim gecesi bir oldu bitti ile ‘Erdoğan kazandı’ demesi ihtimaline karşı muhalefetin planının hazır olduğu belirtiliyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan ve Başak Kaya’nın haberine göre; 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala sandık güvenliği en önemli konulardan biri. İYİ Parti Sandık Güvenliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru, neredeyse iki senedir seçimlere hazır olduklarını belirterek, yapacakları hakkında bilgi verdi. Akçaru, seçim günü erken saatlerde ajansların veya YSK’nın bir oldu-bitti ile “Erdoğan kazandı” demesi halinde ne yapacakları sorusu üzerine şunları söylüyor:

81 İLDE SANDIK GÜVENLİĞİ

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, seçim gecesi YSK’nın ya da ajansların Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı ilan etmesinin anlam ifade etmeyeceğini söyledi:

3 AYRI KAYNAKTAN VERİ AKIŞI OLACAK

CHP Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği konusunda Millet İttifakı’nın birlikte çalıştığını, teknik alt yapının güncellendiğini, üç ayrı kaynaktan veri akışı sağlanacağını açıkladı. Adıgüzel alınan önlemleri şöyle anlattı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version