Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YSK, muhalefetin aday bakanlarla ilgili başvurusunu reddedildi

YSK, muhalefetin aday bakanlarla ilgili başvurusunu reddedildi


Artı Gerçek – Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kabinedeki milletvekili adayı bakanların istifa etmesi gerektiği ve istifa etmedikleri için aday olamayacakları yönündeki başvuruları oybirliğiyle reddetti.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre kararda; bakanların atanma usullerinin farklı olması ve Meclis’te yemin etmeleri nedeniyle kamu görevlisi sayılamayacakları vurgulandı.

Bakanların milletvekili aday listelerinde yer alması üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na çok sayıda başvuru yapıldı. “Bakanların aday olmaları nedeniyle istifa etmeleri gerektiği” vurgulandı.

Kararda bakanların Milletvekili Seçim Kanunu 18. maddesinde istifa etmesi gereken kamu görevlileri arasında sayılmadığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 16 Bakan AK Parti listelerinden milletvekili adayı olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Görevde olan bakanların adaylık sürecinde istifa edip etmeyecekleri sorusu karşısında AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bakanlarımız Genel Merkezimize hemen hemen gelir. Sadece adaylık için değil bu durum. Bakanlarımızın milletvekilliği olup olmamasında partimizin bir bakış açısı var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bakanlarımızın olduğu listeler oluşacak gibi duruyor. Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler. Hangi ile aday olacak gibi konular Sayın Cumhurbaşkanımızın bileceği konulardır.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version