Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YÖK’ün depremzede öğrenci ve öğretim görevlilerine ‘desteği’: 6 GB internet

YÖK'ün depremzede öğrenci ve öğretim görevlilerine 'desteği': 6 GB internet


Artı Gerçek – Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ile öğretim elemanlarına aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlandığını duyurdu. Sadece ders için tanımlanmış 6 GB internet ise sosyal medyada tepki çekti.

YÖK’ün resmi internet sitesinde, YÖK’ün GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile görüşmeleri sonucu, deprem bölgesindeki yükseköğretim kurumlarının öğrencileri ve öğretim elemanları ile ailesi deprem bölgesinde olup da diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere uzaktan öğretimde kullanılmak üzere ücretsiz internet hakkı tanındığı açıklandı.

‘6 GB İLE KAÇ ZOOM DERSİ YAPILIR’

GSM operatörlerinin eğitim amaçlı kullanılmak üzere aylık 6 GB ücretsiz interneti, öğrenci ve öğretim elemanlarının telefonlarına tanımladığı belirtildi. Ancak verilen internet limitini yetersiz bulanlar da var. Bir kullanıcı, Erol Özvar’ın paylaşıma “Hiç yoktan iyide 6 GB internet ile kaç zoom dersi yapılır ? Saate 1 GB desek 6 saat ders yapar. Bari 10 GB olsaydı. Hatta 20-30 GB olması lazım bu rakamlar çok imkansız rakamlar değil. Sadece dersini takip edecek öğrenciye bile yetmez. Sadece ders için tanımlanmış ona bile az” yorumunu yaparak uygulamanın yetersiz olduğunu dile getirdi. Bir kullanıcı, kendisine 6 GB internetin tanımlanmadığını dile getirirken bir başka kullanıcı da, “6 GB çok az. Çok fazla ders videosu var” diyerek verilen ücretsiz internetin dersler için yeterli olmadığını söyledi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version