Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YNK’li Reşid: Saldırıların durdurulması için birlik olunmalı


HABER MERKEZİ – YNK’li parlamenter Biryar Reşid, Türkiye’nin saldırılarının parlamentodaki Kürt grupların birlik olarak durdurabileceğini söyledi.

 

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine dönük saldırıları sürüyor. Saldırılara dair Rojnews’e konuşan Irak parlamenterlerinden YNK’li Dr. Biryar Reşid,  

“YNK fraksiyonu olarak bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Irak Başbakanı tarafından olayın gerçekleştiği yerde (Süleymaniye) incelenmeler yapmak üzere bir heyet görevlendirilmiştir. Irak parlamentosundan saldırılarla ilgili özel bir oturum talep edeceğiz” dedi.

 

Türkiye’nin bölgede 100 askeri üssünün olduğunu anımsatan Reşid, “Bunlardan 5’i askeri hava üssüdür, yaklaşık 4 bin asker ve 8 istihbarat üssü bulunuyor. Bu üslerin Irak ile hiçbir anlaşması bulunmazken bunların kalmasına hiçbir şekilde izin verilmemelidir” diye kaydetti. 

 

Reşid, şunları söyledi: “Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde kalmaması için çalışmalar yürütülmelidir. Saldırılara karşı tavır gösterilmelidir. Bu da ancak ortak bir tutum geliştirilerek yapılabilir. Saldırıların durdurulması için Irak parlamentosundaki tüm Kürt grupların birlik olması gerekiyor.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version