Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yıllık enflasyon verileri açıklandı; ENAG’a göre yüzde 112,5, TÜİK’e göre yüzde 50,5

İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 100’e ulaştı


Mart ayına ilişkin yıllık enflasyon verileri açıklandı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’na göre (ENAG) mart ayında enflasyon yüzde 5.08 arttı. Yıllık artış ise yüzde 112.51 olarak açıklandı. TÜİK’e göre ise mart ayında artış beklenenin altında oldu ve 2,29 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 50,51 oldu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranını açıklıyor. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin oluşturduğu ENAG verilerine göre, mart ayında enflasyon yüzde 5.08 arttı. Yıllık artış ise yüzde 112.51 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu da mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre Mart ayında bir önceki aya göre artış yüzde 2,29, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,51 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 17,27 ile giyim ve ayakkabı; bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 70,73 ile lokanta ve oteller oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version