Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’den İzmir’de coşkulu açılışlar


İZMİR – Yeşil Sol Parti’nin, İzmir Narlıdere ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleşen coşkulu seçim bürosu açılışlarında, kentte oyları katlama ve faşizmi yıkma mesajı verildi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir’in Narlıdere ve Bayraklı ilçelerinde seçim bürosu açılışları gerçekleştirdi. İlk olarak Narlıdere Yeni Kale Mahallesinde yapılan büronun açılışına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü yöneticileri, HDP Narlıdere Eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti Meclis üyesi Kenan Işık, Yeşil Sol Parti İzmir İl Eşsözcüsü Hüseyin Çağlar, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Coşkulu geçen açılışta sık sık “Deniz Poyraz Ölümsüzdür” sloganları atıldı. Kadınların yöresel elbiseleri ile katıldığı büro açılışında sürekli zılgıtlar atıldı. 

Burada konuşan Yeşil Sol Parti İzmir Eşsözcüsü Hüseyin Çağlar, uzun zamandır uzun ve birçok engelin olduğu yoldan geldiklerini söyledi. Çağlar, “HDP, ile başlattığımız bu uzun yürüyüşünde 7 Haziran sonrası HDP’nin güçlenmesi ile iktidar HDP’yi yok edip demokrasi sahnesinden tasfiye etmeye çalıştı. Başta Eski Eşgenel Başkanımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere binlerce partili yoldaşımızı rehin alarak çalışmalarımızı engelleyeceklerini düşündüler. Ama yanıldılar. Biz buradayız, burayı terk etmeyeceğiz. Kapatma davası ile halkımızı alternatifsiz bırakmak istediler ama biz halkımızı alternatifsiz bırakamazdık. Yeşil Sol Parti demokratik sorumluluğu almaya her zaman hazırdı ve bu sorumluluğu aldık” dedi.

‘300 BİN OY 600 BİNE ÇIKARACAĞIZ’

Tek adam rejiminin ekonomik, sosyal, ekolojik anlamda kriz yarattığını hatırlatan Çağlar, ülkede iklim krizinin baş gösterdiğini ifade etti. Çağlar, “Depremde binler ve canımızı kaybettik bu yetmezmiş gibi depremin molozları tarım alanlarına yığılıyor bu bir iklim krizi olarak önümüze çıkacak. Yeşil Sol Parti, inancı ve kimliği ile herkesin mecliste olması için çabalıyor. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin bütün sorunlarının çözümü için meclise en az 100 vekil göndermeyi hedefliyoruz Önümüzde 35 gün var bu 35 günde çalmadık kapı girmedik hane bırakmamız gerekiyor. İzmir’de 300 bin oyu 600 bin oya çıkaracak şekilde çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘CEZAEVİ KAPILARI AÇILACAK’

Daha sonra söz alan barış annesi Fehime Poyraz ise herkesin seçimde partilerine oy vermesi gerektiğini söyledi. Bu seçimle cezaevlerinin kapılarının açılacağını ifade eden Poyraz, bütün dünyayı güzelleştireceklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylarla büro açılışı etkinliği son buldu.

BAYRAKLI AÇILIŞI

Bayraklı ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde yapılan açılışa Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüleri, yöneticileri, HDP İl Eşbaşkanları, parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Açılışa saatler kala bölgeye gelen yurttaşlar, açılış saatini halaylarla bekledi. Kadın ve gençlerin çoğunlukta katıldığı açılışta ki coşku dikkat çekti. 

Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Parti Meclisi Üyesi Arif Ali Cangı, ülkenin tek adam rejimi altında inlediğini söyledi. Devletin tüm kurum ve kurallarının aşındırıldığını belirten Cangı, “Bu düzenin değişmesi için seçime gidiyoruz. HDP’ye yönelen baskı, yeni siyaset umudunun önünü kesmeye yönelik. Türkiye siyasetinin önemli bir aktörü olmuş durumdayız. Mecliste anahtar rolü oynamaya hazırlamayalım. En az 100 vekil ile mecliste onayımız olmayan hiçbir yasanın geçmesine izin vermeyeceğiz. Tüm yurttaşların eşit ve özgür olması, geleceğe umutla bakması, deprem ve sellere teslim olamak için geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN’

HDP PM Üyesi Hacay Yılmaz ise şunları söyledi: “Kazanacağız çünkü biz hakikat arayışçılarıyız. Çünkü bizim kadınlara, gençlere, değerlerimize, tutsaklarımıza sözümüz var. Türkiye ve Kürdistan’ın her yerini yeşile boyayacağız, zindanları özgürleştireceğiz ve özgürlük güneşimizle kucaklaşacağız. Kapatma davaları, soykırım operasyonlarıyla önünüzü kesmeye çalıştılar. Ama asla başaramayacaklar. Oylarımız faşizmi yıkmaya, sarayı def etmeye, tekçi rejimi yıkmaya. Bu coğrafyada Kürtlerin, kadınların, ezilenlerin, icazeti olmadan  ne Cumhurbaşkanı seçilir ne de mecliste bir yasa çıkar. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version