Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’den Hatay’da halk ziyaretleri


HATAY– Yeşil Sol Parti’nin Hatay’daki çalışmaları gece gündüz dört koldan devam ediyor.

Mereş merkezli depremlerde en çok yıkımın yaşandığı Hatay’da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları hummalı bir şekilde gece gündüz sürüyor. Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehtap Sert, İskenderun’un mahallelerinde halklara Yeşil Sol Parti broşürlerini partililerle dağıtarak seçimlerin önemine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samandağ İlçe Eşbaşkanı Naim Özbek, milletvekili adayı Yusuf Kimyon ise Samandağ ilçesi Yeşilada mahallesinde halk buluşması gerçekleştirdi.

Halk buluşmasına katılan partililer için baxurlar yakılması dikkat çekti. Burada konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Yusuf Kimyon, pandemi döneminde maske dahi dağıtamayan iktidarın deprem döneminde de insanların dertlerine çözüm bulamadığını, sol-sosyalist yapıların dışarıdan gelerek halkın yaralarını sardığını söyledi. İktidarın enkazları bir an önce kaldırıp molozlarla çadırlarında, yaşam alanlarında kalan depremzedelere zorluk çıkardığını belirten Kimyon, seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesinin gereklerini anlattı.

Yine Yeşil Sol Partili gençler ise Samandağ ilçesi Koyunoğlu Mahallesi’nde broşürleri dağıtarak halkı seçimlerde partilerine oy vermeye çağırdı.

HARBİYE’DE HALK BULUŞMASI

Yeşil Sol Parti adayı Kerem Nalbant ve beraberindekiler ise Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallesinde akşam saatlerinde çadırlarda halk buluşmaları gerçekleştirdi. Buradaki buluşmada konuşan EMEP MYK Üyesi Halil İmrek, depremden önce alınmayan önlemlerin sonuçlarını bugün yaşadıklarını belirterek, depremin halkın mahallelerinde örgütlü olması gerektiğini gösterdiğini söyledi. Bu seçimde doğru soruların sorulması için temsilcileri meclise göndereceklerini söyleyen İmrek, yıllardır omuz omuza mücadele verdikleri Kerem Nalbant’ın seçimlerde Yeşil Sol Parti’den aday olduğunu belirtti.

SANDIKLARI YEŞİLLENDİRME ÇAĞRISI

Ardından konuşan Nalbant, seçimlerin önemine işaret ederek bir oyun dahi önemli olduğunu söyledi. Nalbant, “Herkesi Yeşil Sol Partiye oy vermeye sandıkları yeşillendirmeye davet ediyorum. Aydınlık yarınlar bizimdir. Biz güçlüyüz, haklıyız, kazanacağız” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version