Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’den coşkulu seçim bürosu açılışları

Yeşil Sol Parti’den coşkulu seçim bürosu açılışları


HABER MERKEZİ – Yeşil Sol Parti, Wan ve Agirî’de ilk seçim bürolarını yüzlerce kişinin katılımıyla açtı. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti), Wan’da ilk seçim bürosunu Tuşba ilçesinde açtı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta uzun bir süre halaylar çekildi. Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Büronun kurdelesini Wan Barış Anneleri Meclisi üyeleri kesti. Açılışta sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü dolayısıyla “Rojbûna te pîroz be ey serok” ve “Bijî serok Apo” sloganları atıldı. 

 

TECRİDE TEPKİ

 

Büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Wan Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, PKK Liderinin doğum gününe işaret ederek, “Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecrit kaldırılmalı ve diyalog yolu açılmalı. Kürt sorunu, Sayın Öcalan olmadan çözülmesi mümkün değildir” diye konuştu. 

 

Seçimin önemine vurgu yapan Dilekçi, “Bugüne kadar Kürt siyasal hareketi bu ülkede her zaman önemli aktör olarak yer almıştır. HEP’ten HDP’ye birçok bedel ödedik. Birçok siyasetçimiz gözaltına alındı, tutuklandı ama halkımız geri adım atmadı” ifadelerini kullandı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ise, “Bugün faşist iktidar bizleri baskı ve engellemelerle sessiz bırakmaya çalışıyor. Kürt halkı 40 yıldır verdiği mücadeleyle iradesini gösteriyor. Alternatifsiz değiliz, Yeşil Sol bizim seçimlerde irademizi temsil edecek” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından yurttaşlar uzun bir süre şarkılar eşliğinde halaya durdu. 

 

GIYADÎN’DE İKİ SEÇİM BÜROSU AÇILDI 

 

Agirî’nin Giyadîn (Diyadin) ilçesinde bulunan İnönü Caddesi’nde seçim bürosu açıldı. Davul zurna eşliğinde yapılan açılışa Giyadînliler yoğun ilgi gösterdi. Yerine kayyım atanan Giyadîn Belediye Eşbaşkanı Evren Demir, Kürt halkının yaşadığı acılara karşı “Êdî bes e (Artık yeter)” diye haykırdığını ifade etti.  

 

Buradaki açılışın ardından çarşı girişinde bulunan ikinci büronun açılışı yapıldı.  Açılışta DBP PM üyesi Musa Zorbay kısa bir konuşma yaptı. Zorbay, Türkiye’yi demokratikleştirmek ve barışı kalıcılaştırmak için mücadele ettiklerini belirtti.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version