Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’de Dîlok’ta 3 vekil hedefi

Yeşil Sol Parti'de Dîlok’ta 3 vekil hedefi


DÎLOK – Yeşil Sol Parti Dîlok Eşsözcüsü Sultan Bayındır, kentte 3 vekil çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Dün isimleri açıklanan adaylar, kısa bir süre içerisinde seçim bölgesine geçecek. Dilok’ta aday karşılaması 12 Nisan’da yapılacak. Gazikent’te seçim irtibat bürosu açılışı sonrası 14 Nisan’da aday tanıtımı etkinliği ve Çiçek Plaza’da iftar yemeği verilecek. Çitsoruk ve Taşlıca’da büro açılışlarını 15 Nisan’da gerçekleştirecek Yeşil Sol Parti, 16 Nisan’da ise Düztepe’de büro açılışı yapacak. Dîlok’taki seçim kampanyasının en görkemli etkinliği ise 17 Nisan’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da yer aldığı heyetin katılımıyla 17 Nisan’da gerçekleşecek. Yeşil Sol Parti Dîlok Eş Sözcüsü Sultan Bayındır, kentte 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. 

 

HEDEF 3 VEKİL

 

Seçimleri “tarihi bir sürecin başlangıcı” olarak değerlendiren Bayındır, “Emekçileri, kadınları, yoksulları, ötekileştirilmiş bütün kesimleri etkileyecek ve geleceğini belirleyecek bir seçim olarak görüyoruz. Biz Yeşil Sol Parti olarak bunu hayat memat meselesi görüyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde götürüyoruz. Ciddiyetle, özveriyle” dedi.

 

Dîlok’ta Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte güçlü bir mutabakat içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bayındır, “Bu seçimde hedefimiz 3 vekil” dedi. Bayındır, “Büro açılışları için günde 2 ya da 3 tane hedef koyduk. Şu anda 5 tane büromuzun yeri hazır. Çalışmalarımızı halkımızın talepleri doğrultusunda yapacağız” diye kaydetti. 

 

‘DEMOKRATİK CUMHURİYET’ VURGUSU 

 

Demokratik bir cumhuriyetin inşası için çabaladıklarını kaydeden Bayındır, halkların “tek dil, tek bayrak, tek devlet” anlayışına mahkum edildiğini söyledi. Bayındır, “Daha demokratik ve adil, hakkın, hukukun ve adaletin olduğu, bütün ötekilerin içinde olduğu bir cumhuriyeti var etme mücadelesini vereceğiz. AKP-MHP faşist iktidarından diktatörlüğünden gerçekten kurtulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bayındır, şunları söyledi: “Bu seçimde en az 100 vekille Meclis’te olacağız. Ağır bedellerle bu aşamaya gelmiş bir partiyiz. Biz bir kadın partisiyiz, gençlik partisiyiz. Biz yoksulların, emekçilerin partisiyiz. Yerelden demokrasiyi oluşturacağız. Mahalle Meclislerini oluşturacağız ve gerçekten burada tam demokratik bir uygulamanın önünü açacağız.”

 

Bayındır, Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere işaret ederek, “Halkımızın yanında olduk ama maalesef AKP-MHP iktidarı ve devlet o depremde halkın yanında yoktu. Halklar vardı. Biz vardık. Halkımız bir bardak suya, bir parça ekmeğe muhtaç oldu. Enkazlar altında bağıra bağıra canlarını verdiler. Bu seçimde biz bunun da hesabını soracağız” diye konuştu.  

 

MA / Fırat Can Arslan 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version