Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarını hızlandırdı

Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarını hızlandırdı


HABER MERKEZİ- Yeşil Sol Parti, Çukurova kentleri ve İstanbul başta olmak üzere pekçok kentte seçim çalışmalarına hız vererek, seçim bürolarını açtı. 

Yaklaşan seçim gününe dair Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), çalışmalarına hız verdi. Fatih ilçesinin Siirt Pazarı’nda, bir araya gelen heyet, seçim şarkılarıyla bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımı yaparak seçim bürosuna yürüyen Yeşil Sol partililer,  ardından seçim irtibat bürosunu Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katılımıyla Fatih ilçesinin Zeyrek mahallesinde, Annelerin zılgıtlarıyla seçim irtibat bürosu açılışı yapıldı.

‘KÜRTLER ÜLKEYİ DEMOKRATİKLEŞTİRECEK’

Büro açılışı öncesi konuşmasını yapan HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, “ Bizler Kürt halkı olarak şunu çok iyi biliyoruz, ne olursa olsun Kürt halkı, kadınlar, gençler bu ülkeyi demokratikleştirecek.Birileri saraylarında bu halka gömlek dikmeye çalışacak ama biz biliyoruz ki başaramayacak. Bu halkın yanında olmaya çalışanları da görüyoruz, 100’lerce korumayla dolaşıyorlar, bizim ise en büyük korumamız Anneler.Biz halkız, haklıyız kazanacağız. Yeşil sol Partisi’yle seçimlere gireceğiz. Buradan bütün herkese sesleniyorum yorulmak nedir bilmeyeceğiz, her kapıyı çalacağız, gün tartışma günü değil gün mücadele günü. Zindandaki arkadaşlara sözümüz var, Selahattin Demirtaş’a, Fiğen Yüksekdağ’a  ve tüm tutuklu arkadaşlarımıza and olsun ki yorulmayacağız” dedi.

Ardından Barış Anneleri eşliğinde büro açılışını yapan Çiçek, büro açılışı sonrası alkışlar ve zılgıtlarla halaya durarak kutladı.

ADANA

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana milletvekili adayları için kitlesel karşılama etkinliği düzenledi. Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde araç konvoyuyla karşılanan vekil adayları, kentin ana caddelerinde halkı selamladı. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslenen araçlar Seyhan ilçesinin ana caddelerinde seçim müziği eşliğinde şarkılarıyla şehir turu yaptı. Halk Yeşil Sol Partili adaylara yoğun ilgi gösterdi. Sürücüler kornalarla, yurttaşlar ise zafer işaretleriyle adayları destek verdi. Konvoy sonrası Gülbahçe Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirildi. Halk adayları burada “Biji Serok Apo” ve “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla karşıladı.

Halk buluşmasına; Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları,Ferhat Kabaiş, Rojbin Çelik, Mehmet Karakış, Delal Mamuk, Şükran Efetürk, Münir Korkmaz, Evrim Ayman ve Nezir Dorak ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), TJA ve çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte ilk olarak konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya, büyük bir kararlılıkla seçimi kazanacaklarını dile getirdi. Yeşil Sol Parti Adana İl Eş Sözcüsü Sabahat Mutluay, iki hedeflerinin olduğunu belirterek, “bu faşizan düzene” dur diyeceklerini ve meclise güçlü katılacaklarını vurguladı.

‘BU ÜLKEYE BARIŞ VE ADALETİ GETİRECEĞİZ’

Mutluay’ın konuşması ardından Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları tek tek sahneye çağrılarak halka tanıtıldı. Etkinlik son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, bugün Adana’dan güçlü bir şekilde seçim stardı verdiklerini, Türkiye’nin demokratikleştirip, bu iktidardan kurtaracaklarını söyledi. Hatimoğulları bu ülkeye barış ve adaleti getireceklerini kaydetti.

Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

OSMANİYE

Yeşil Sol Parti Osmaniye milletvekili adayları için kitlesel karşılama etkinliği düzenledi. Toprakkale ilçesinde karşılanan Yeşil Sol Parti Osmaniye milletvekili adayları Sevgül Aydın, Ziya Bayram, Seren Elataş ve Sabahattin Okuducu, konvoyla Yeşil Sol Parti Osmaniye İl Binası önüne geçti. Burada yapılan etkinlikte adaylar tek tek tanıtıldı.

MERSİN

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin milletvekili adayları için kitlesel karşılama etkinliği düzenledi.Akdeniz HDP İlçe Örgütü önünde yapılan karşılamaya Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Adaylar yurttaşların halay ve zılgıtları eşliğinde karşılandı.Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları Ali Bozan, Perihan Koca, Mustafa Türk, Hamdiye Kırıcı, Şerif Durmaz, Muhammed Talat,Esra Ergüzeloğlu Kilim, Ayşe Gül Temür, Aydın Aydın ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), TJA ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘TÜM SORUNLARI ÇÖZMEYE ADAYIZ’

Karşılama etkinliğinin başlamasıyla beraber adayların tanıtımı gerçekleştirildi.  Mersin’de 1’inci sıradan aday gösterilen Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayı Ali Bozan, 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndereceklerini, Yeşil Sol Parti olarak Mersin’de de iddialı olduklarını belirtti. İktidarın ülkede yarattığı sorunlara işaret eden Bozan, Yeşil Sol Parti olarak Mersin’den başlayarak tüm ülke sorunlarını çözmeye aday olduklarını sözlerine ekledi. Bozan, “Halkımız, dilimiz, kültürümüz, kadınlarımız, gençlerimiz tüm toplumsal kesimler için kazanacağız. Başarmak için neler mi yapacağız? Ev, ev, sokak, sokak, gezip halkımızla buluşacağız. Biz Mersin’in ve ülkenin sorunlarını biliyoruz. Biz her ikisini de çözmeye adayız” dedi.

‘TARİH YAZMAYA HAZIRIZ’

Bozan’ın ardından ise Mersin’de 2’inci sıradan aday gösterilen Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayı Perihan Koca konuşma gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti olarak seçim startını verdiklerini belirten Koca, 14 Mayıs’ta Mersin ve Çukurova bölgesinde tarih yazmaya hazırlandıklarını söyledi. Koca, “Bugün Mersin’den yola çıkıyor ve başlıyoruz. Demokratik Cumhuriyeti kazanmaya hazır olun. Memleket şuanda enkaz altında ve kan ağlıyor. Tepemezdekiler bu ülkeyi soyup soğana çevirdiler.  O kadar fazla halk, kadın, emekçi ve Kürt düşmanlığı yaptılar ki bu güzelim memleketi felakete çevirdiler. Biz halkımızın huzurunda söz veriyoruz; halk düşmanlığı yapanlardan tek tek hesap soracağız. 30 günümüz var. Gece gündüz demeden bütün evlere gireceğiz. Onları layık oldukları karanlığa göndereceğiz. Biz hazırız, birlikte kanmaya geliyoruz. Serkeftin, mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Adaylar daha sonrasında konvoylar eşliğinde Toroslar’da bulunan Demirtaş İlçe Temsilciliğine doğru yola çıktı. Demirtaş İlçe Temsilciğinde yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar buradaki halk buluşmasında halkla beraber halaya durdu.

AGİRÎ

Yeşil Sol Parti’nin Agirî’de aday gösterdiği Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz Eski Van Caddesi’nde açılan seçim irtibat bürosunda yüzlerce yurttaş bir araya geldi. Yurttaşlar burada davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra meşalelerle yürüyüşe geçti. Eski Van Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde meşalelerle yürüyen halk sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Kentte etkili olan yağışa rağmen yürüyüşe devam etti. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde üçüncü seçim irtibat bürosu önünde bir araya gelen yurttaşlar yağmura rağmen halaylar çekti. Büronun açılış kurdelesi kentin vekil adayları Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz tarafından kesildi. Yoğun yağış nedeniyle daha sonra kalabalık kitle ve vekil adayları Yeşil Sol Parti Agirî İl Örgütüne geçti.

‘TAYBET ANAYI VE KEMAL KURKUT’U HATIRLAYIN’

İl örgütünde konuşan Yeşil Sol Parti Agirî Eşsözcüsü Cemal Akar, önümüzdeki seçimlerin önemine değindi. Akar, “Önümüzdeki seçimler varlık ve yokluk seçimleridir. Oy verirken cenazesi 7 gün yerde kalan Taybet Anayı, Kemal Kurkut’u hatırlayın. Ali Rıza amcayı hatırlayın, oğlunun cenazesi 7 yıl sonra bir torbada teslim edildi.  14 Mayısta bu iktidarı tarihe gömeceğiz” ifadelerini kullandı. Akar’ın ardından konuşan Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Adayı Zelal Yılmaz konuştu.

’14 MAYIS HESAP GÜNÜ’

Açılışların coşkulu geçtiğini hatırlatan Heval Bozdağ, “AKP’nin gidişinin bugün buradan sinyalini verdik. AKP-MHP faşist iktidarının yıllardır, baskı, zor ve zulüm kullanarak emekçileri halkı ezdi. Binlerce arkadaşımız bugün zindanlarda, binlerce yoldaşımız göç etmek zorunda kaldı. Binlerce yurttaş KHK’lerle işinden edildi. Hesap günü yaklaşıyor arkadaşlar. 14 Mayısta bu faşist zihniyeti sandığa gömeceğiz” şeklinde konuştu.

Bozdağ’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

AMED

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed il örgütü seçim çalışmalarını kapsamında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) verdiği iftar yemeğine katıldıktan sonra Yenişehir  ilçesine bağlı Ben u Sen Mahallesi’nde  Seçim bürosunu açtı. Demokratik Toplum Kongresi  Eş Genel Başkanı  ve Amed Milletvekili Adayı Berdan Öztürk, Yeşil Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) kent Milletvekili Adayları  Sorgül Aytek Avşar, Halide Türkoğlu, Adalet Kaya, Serhat Eren, Mehmet Kamaç, Mehmet Emin Emin Aktar yanı sıra Yeşiller Sol Parti Eşsözcüleri Pınar Sakık Tekin, Abbas Şahin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, MED-DER ve 78’ler Girişimi Derneği yanı sıra çok sayıda  kişi katıldı.

Açılış öncesi toplanan kitle davul zurna ile halay çekti. Sık sık “Bijî Serok Apo”  “Jin Jiyan Azadî”, ve “Biji berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

 Açılış öncesi konuşan Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, şuanda hukuksuz bir şekilde cezaevinde oldukları için aramızda olmayan  arkadaşlarımıza selamlıyoruz diyerek, “14 Mayıs’ta bu faşizmi hep birlikte göndereceğiz” dedi.

‘HALKIMIZ GEREKEN DERSİ VERECEK’

Ardından konuşan Amed Milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar da yıldır bizleri iradesiz bırakmak istediklerini söyledi. Aktar 7 yıldır kayyımlarla bizleri iradesiz bırakacaklarını zannettiler ancak bu 14 Mayıs’ta bir kez daha onlara gereken dersi vererek biz varız ve biz olacağız diyerek gereken dersi onlara verecek. Bizleri seçerek sizlerin istek ve taleplerini en iyi şekilde dile getireceğiz” ifadesini kullandı.

ŞIRNEX

Yeşil Sol Parti Şırnex İl Örgütü, seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı. Şırnex genelinde, seçim bürolarının açılışını coşkuyla gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, Şırnex kent merkezindeki ikinci seçim  bürosunun açılışını Bahçelievler mahallesinde yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnex Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP Şırnex Milletvekili adayları Ayşegül Doğan, Newroz Uysal, Zeki İrmez, Bedirhaan Oysal, Halkların Demokratik Partisi (HDP), il ve ilçe örgütleri, Demokratik  Bölgeler Partisi (DBP),il ve ilçe örgütleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Şırnex Miletvekili adayı Zeki İrmez, yapılacak seçimlerin önemine değinerek şunlar söyledi: ”  Bu faşist zihniyet gençlerimizden çok korkuyor çünkü 14 Mayıst’ta bu sistemi değiştiren gençler olacak. Buradan tüm gençlere çağrı yapıyorum sandıklarımızı koruyalım. Faşizmi yok edeceğiz. Sandıklarımızı koruyalım, zafer bizim olacak.”

Daha sonra konuşan Yeşil Sol Parti Şırnex Miletvekili adayı Berdirhan Osal, Botan halkına güvendiklerini belirterek, ” direneceğiz ve kazancağız. Bu zülüm den kurtulmamıza az kaldı. Bu seçimle bir çok şeyin değişeceğinden inanıyoruz. 14 Mayıs’ı bayram havasında kutlayacağız. Halkımıza güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

‘ÇÖZÜMÜN MİMARI ÖCALAN’DIR’

Yeşil Sol Parti adayı Newroz Uysal da Öcalan’ın üzerindeki ağır tecride de dikkat çekerek şunları söyledi: “Size layık olmak için çalışacağız. Hiç bir zaman bu yılar kadar gözaltı, katletme, tutuklama olmamıştı. Cumhur ittifakı asırlardır bizim katilimiz. Biz üçüncü yoluz ve çözüm biziz. Sayın Öcalan, yılardır soy kırıma karşı direniyor. Çözümün mimarı Öcalan’dır. Botan halkı sandıklara sahip çıkmalı. ve parlamentoya 4 vekil göndermeli. Bir kez daha gösterelim Şırnex’ın gerçek sahipleri kim?” 

Büro açılışının ardından şarkılar eşliğinde halay çeken kitle sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Jin, Jiyan, azadi” sloganları attı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version