Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarını hızlandırdı | YENİLENDİ


HABER MERKEZİ – Yeşil Sol Parti, Konya, İstanbul ve Hatay’da seçim çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmaları sürüyor. Yeşil Sol Parti, Konya’nın Kulu ilçesinde seçim bürosu açtı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekili Ömer Öcalan ile çok sayıda kişi büro açılışına katıldı. Halayların çekildiği açılışta konuşan HDP’li Öcalan, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değindi. Seçim sürecini “kötülük ve demokrasi arasında mücadele” olarak niteleyen Öcalan, “Bu seçim süreci ülkenin tamamı için kötülükle demokrasi arasında bir tercih olacaktır. Ülkede gerilimi tırmandıran, kutuplaştıran ve bu kutuplaştırma üzerinden gerginliği yükselten bir savaş hükümeti ile karşı karşıyayız” dedi.

 

CİHANBEYLİ 

 

Yeşil Sol Parti, Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Beldesi’nde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan katılım sağlarken, halk açılışa yoğun ilgi gösterdi. 

 

Açılışta konuşan Öcalan, “İç Anadolu’nun şehirlerinde yaşayan halkımızın tarihsel gelişimini, buraya hangi koşullarda geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz burada yeni bir yol açmaya geldik. Biz burada Yeşil Sol Parti ile Türkiye siyasi tarihine damgamızı vurmaya geldik. Konya’dan beklentilerimiz var” dedi.

 

İSTANBUL

 

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bildiri dağıtıldı. Bildiri dağıtımına çok sayıda kişi katıldı. Mekez Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı, Fatih ve Edirne caddelerinde bildiri dağıtılarak, Yeşil Sol Parti’ye oy istendi. 

 

HATAY 

 

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun ilçenin Buluttepe Mahallesi’ne konteyner kurdu. Parti, seçim çalışmalarını burada yürütecek. Konteynerin açılışına çok sayıda kişi katıldı. Depremde yaşamını yitirenlerin anıldığı açılışta konuşan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, depremde yaşananların hesabını sandıklarda soracaklarını söyledi. Yeşiller Sol Parti İskenderun İlçe Eşsözcüsü Ali Şeker ise, seçim çalışmalarına değindi.  

 

HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, “Biz kadınlar savaşlarda olduğu gibi afetlerde de en çok yara alanlarız. O nedenle bu sistemi biz kadınlar değiştireceğiz” dedi. 

 

HDP PM üyesi Av. Mehtap Sert, İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi. Sert, “Depremi daha fazla şiddete ve tecride dönüştürmelerine engel olmak için sandıkları yıkmaya, biz buradayız ve birlikte birleştireceğiz demeye devam edeceğiz” dedi.

 

HDP PM üyesi Zeki Koç, parti kapatmalarına tepki göstererek, “Yeşil Sol Parti ile inadına varız, inadına ayaktayız” dedi.

 

Açılışta “jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version