Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti Qereyazî’de: Bu iktidardan hesap sorma zamanı


ERZİROM – Yeşil Sol Parti’nin Serhat turu 3’üncü gününde devam ediyor. Heyetin ilk durağı Erzirom’un Qereyazî ilçesinde konuşan Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bu seçim aynı zamanda kayyıma, erkek iktidara ve bu açlığa mahkum edenlerden hesap sorma seçimidir” dedi.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu üçüncü gününde de halkla buluşmaya devam ediyor. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Özlem Gümüştaş ile milletvekilleri katılımıyla bugün Erzirom’un Qereyazî (Karayazı) ilçesinde halkla buluştu. Kalabalık bir konvoyla Dûtax (Tutak) yolu üzerinde karşılanan heyet, ardından seçim bürosunun önüne geçti. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen seçim bürosu açılışı demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

 

‘BU İKTİDAR GİTMELİ’ 

 

Burada konuşan Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, “Artık Yeşil Sol Parti’nin adayı Meclis’te olmalıdır. Bizim temsiliyetimiz çok önemli bir yere işaret ediyor. 14 Mayıs’ta bu faşist iktidarı yıkacağız. Bu iktidar gitmeli ki Sayın Abdullah Öcalan özgür olsun, tutsak arkadaşlarımız özgür olsun” dedi.

 

‘ZAFERİMİZ ANNELERİMİZİN UMUDU’ 

 

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayırdır, “Başarı Kürt halkının olacak. Kürt gençlerini Avrupa’ya göndermeye çalışıyorlar. Gençlere sesleniyorum; ülkenizi ve topraklarınızı terk etmeyin. 14 Mayıs’ta AKP-MHP zulmünden kurtulacağız ve zaferin halayını birlikte çekeceğiz. Sokak sokak, ilçe ilçe bu çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Erzirom halkımız partisini sahiplenmeli ve sahip çıkmalıdır. Bunu yaparsak mutlaka başarırız. Zaferimiz annelerimizin umudu olacak. Halkımızın yolu açık olsun” diye konuştu.

 

‘HESAP SORMA ZAMANI’ 

 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bu seçim bir anlamda yüzyılın muhasebesidir” dedi. BU seçimin herkesin bir muhasebe yapacağı bir seçim olacağını belirten Uçar, “Kimlerin mücadelesi öne çıkacak onu göreceğiz. Yok sayıldığımız bu yüzyıllık süreçten sonra artık bu söz ve karar sahibi olmamız gerekiyor. AKP-MHP iktidarına ‘Êdê bese’ diyen bir halk gerçeği var. Biz yeni bir düzeni kurmak için adayız. Bu yolda hep birlikte kazanacağız. Bu seçim aynı zamanda kayyıma, erkek iktidara, bu açlığa mahkum edenlere hesap sorma seçimidir. Bizler tek adam rejiminden çok daha büyüğüz. Biz geleceğiz ve onlar gidecek. AKP kadın ve Kürt düşmanlarıyla ittifak kurmaya çalışıyor. Biz büyüdük ve onlar kaybedecek” ifadelerinde bulundu. 

 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışına geçildi. Seçim bürosunun açılışını Amed’in Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları döneminde hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra bir torba içerisinde teslim alan baba Ali Rıza Arslan yaptı. 

 

Açılışın ardından heyet, Qereçoban’a doğru yola çıktı. Heyet ardından Mûş’un Gimgim ilçesi ve Mûş merkezde halk buluşmaları gerçekleştirecek. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version