Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti: Muğla’da vekil çıkaracağımızı sokakta görüyoruz

Yeşil Sol Parti: Muğla'da vekil çıkaracağımızı sokakta görüyoruz


 

MUĞLA – Yeşil Sol Parti ve HDP temsilcileri, Muğla’da oy arttırma potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Buradan vekil çıkartacağımızı sokakta görüyoruz” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun seçim çalışmalarının gerçekleştirildiği kentlerden biri de Muğla. En az bir milletvekilini meclise göndermeyi hedefleyen Yeşil Sol Parti Muğla İl Eş Sözcüsü Süreyya Türkoğlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Eşbaşkanı Emin Yaşar, kentteki çalışmalarını anlattı. 

 

‘TEMSİLİYET GÖNDERECEĞİZ’

 

Muğla’da yoğun bir tempo ile seçimlere hazırlandıklarını söyleyen Yaşar, Muğla’nın sesi ve temsiliyetini meclise taşıyabilmek için en az bir vekil çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yaşar, “Var gücümüzle seçimlere hazırlanıyoruz. 14 Mayıs akşamı seçim tarihine Muğla’dan da bir vekilimizin adını yazdırmak istiyoruz” dedi. 

 

‘VEKİL ÇIKARACAĞIMIZI SOKAKTA GÖRÜYORUZ’

 

Bu seçimlerin tarihi öneme sahip olduğunu ifade eden Yaşar, “O nedenle bir oy çok önemli, bir oyun çok şeyi değiştireceğini, boşa atılmaması gerektiğinin bilincinde olmalıyız” diye belirtti. Çalışmalar esnasında sahadan dönüşlerin olumlu olduğunu kaydeden Yaşar, bir önceki seçimlerde aldıkları oy oranının üzerine çıkacaklarını belirtti. Yaşar, “Bir önceki seçimlerde 45 bine yakın oy almıştık. Bunun üzerinde bir oy potansiyelini yakalayabileceğimiz hissini sokakta görüyoruz. Bu da bizim çalışma ritmimizi daha çok arttırıyor. Bizi tanımak isteyen, çalışmalarımıza dahil olan insanların yoğunluğu bizi daha da umutlandırıyor” diye aktardı. 

 

OYLAR YEŞİL SOL’A 

 

Yeşil Sol Partiye verilen her oyun demokrasi, adalet, barış, kardeşlik ve özgürlüğe gittiğini vurgulayan Yaşar, “Tek bir oyunuzu dahi boşa atmayın. Ezilen halklar, kardeşlik, ekoloji adına söz kuranın Yeşil Sol Parti olduğunu söylüyor, barış için oylarınızı Yeşil Sol’a verin diyorum” şeklinde konuştu.

 

‘TALANA KARŞI ÇIKACAĞIZ’

 

Yeşil Sol Parti Muğla İl Eş Sözcüsü Süreyya Türkoğlu da seçim çalışmalarının tempolu bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Türkoğlu, Muğla’da da iddialı olduklarını altını çizerek, “Çünkü Muğla’dan vekil çıkarmaya çok yaklaştık. Son seçimlerde aldığımız oyu arttırma potansiyelimiz çok yüksek” dedi.

 

Türkoğlu, Muğla’dan çıkartacakları vekilin yapacağı öncelikleri de şöyle aktardı: “Muğla’da korkunç bir orman ve kıyı talanı var. Termik santrallerden, madenlerden, taş ocaklardan dolayı büyük bir katliamı var. Seçimlerden sonra mecliste vekilimizle yer aldığımız vakit, önceliğimiz Muğla yerelinden başlayarak, ekolojik talana karşı çıkmakla birlikte; tüm ezilenlerin, kadınların, çocukların, ötekileştirilmiş herkesin haklarını sonuna kadar savunmak olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version