Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti katledilen kadınların aileleriyle bir araya geldi


İSTANBUL- KCDP ve katledilen kadınların ailesiyle buluşma gerçekleştiren Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı Hakan Öztürk, kadın mücadelesinin Meclis’e yansıması gerektiğini vurguladı. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili adayı Hakan Öztürk, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve erkekler tarafından katledilen kadınların aileleriyle bir buluşma gerçekleştirdi. Kadıköy’de bir mekanda gerçekleştirilen buluşmaya KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve katledilen Aysun Yıldırım’ın annesi Hüsniye, Helin Palandöken’in babası Nihat katıldı. 

 

Buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Hakan Öztürk, kadın mücadelesinin Meclis’e yansıması gerektiğini ifade etti. Öztürk, “Bunu kadın örgütlerinin bütün tartışmalarının güncel olarak parlamentoya yansıması şeklinde düşünüyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden kolaylıkla bir gecede geri çekildiler” şeklinde konuştu

 

‘ÖRGÜTLÜ TOPLUM GÜÇLÜ MECLİS’ 

 

Güçlü bir Meclis’in ancak örgütlü toplumun ona etki etmesiyle mümkün olduğunu belirten Öztürk, devamla şunları kaydetti: “Gelecekte biz, bütün toplumsal muhalefet kesimlerinin etkisinin parlamentoda olmasıyla güçlü bir hale geleceğini düşünüyoruz. Bizim parlamentodaki insanların alışkanlığı, halkla ilişki kurmuş olmayı sadece esnaf ziyareti olarak görüyorlar. Bir de kadın örgütlerini, işçi grevlerini ziyaret edin. Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto eden gençlerin yanına gidin. Cumartesi Anneleri’nin, emekçi halkın yanına gidin. Haksızlığa uğramış, kayyım atanmış Kürt halkının yanına gidin. Bütün bunlar olmadan güçlü bir parlamento olamaz.”

 

‘KADIN DÜŞMANI İTTİFAK’

 

KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim de önümüzdeki dönemde eşit temsilden uzak bir Meclis’le karşı karşıya bulunulduğunu kaydetti. Ataselim, “Karşımızda kadın düşmanı bir ittifak var. Yürüttüğümüz mücadelenin Meclis’te kendini fikirsel olarak temsil etmesini ve eşitlikçi adayların Meclis’te çokça yer almasını çok önemli görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VERDİĞİ MÜCADELEYİ ANLATTI

 

Buluşmada söz alan, 28 Şubat 2018’de katledilen Aysun Yıldırım’ın annesi Hüsniye Yıldırım, dava sürecindeki mücadelesine değinerek, kızı Aysun Yıldırım’ın ölümüne intihar süsü verilmeye çalışıldığını vurguladı. Yıldırım, “KCDP’nin verdiği büyük mücadele ile dosyamız tekrar açıldı. Dilekçeler yeniden yazıldı ve otopsi raporunda şüphelendiğimiz şahsın DNA’sı çıktı. Ancak bu süreçte karşı tarafın sözleriyle dosyamız yeniden kapatıldı. Şu anda AYM’ye başvurduk. Yavrumun acısıyla yanarken adalet mücadelesi verdik” şeklinde konuştu.

 

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN GERİ ALACAĞIZ’

 

Son olarak söz alan 13 Ekim 2017 tarihinde katledilen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, 6284’ü tartışma konusu haline getiren Cumhur İttifakı’na seslenerek “Siz 6284’e göz dikerseniz biz de sizin iktidarınıza göz dikeriz. Ezilenin, işçinin ve özellikle kadınların gücüyle sizin iktidarınızı alırız. Hiç kimse şüphe duymasın 6284’ü de İstanbul Sözleşmesi’ni de geri alacağız” diye konuştu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version