Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Seçim Beyannamesi’ni açıklıyor | CANLI


ANKARA – Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi, Kadın Seçim Beyannamesi’ni açıklıyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, açılış konuşması yapıyor. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere dair Seçim Beyannamesi’ni Ankara’da bulunan bir otelde gerçekleştirdiği lansman etkinliğiyle açıkladı. Seçim sloganı Kürtçe “Dîsa jin, dîsa jiyan”, Türkçe ise “Buradayız, kadınlarla değiştireceğiz” olan Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi, seçim kampanyası sürecinde kullanılacak olan, “İstanbul Sözleşmesi için buradayız, kadınlarla değiştireceğiz”, “Ne qeyûm, ne talan, dîsa jin, dîsa jiyan”, “Yeni yaşam için buradayız, genç kadınlarla birlikte değiştireceğiz”, “Ji bo aştiyê dîsa jin, dîsa jiyan”, “Ji bo azadiya jinan dîsa em”, “Kayyım rejimine karşı buradayız, kadınlarla değiştireceğiz”, “Buradayız, eşbaşkanlık sistemiyle değiştireceğiz” ve “Ekolojik toplum için buradayız, kadınlarla birlikte değiştireceğiz” sloganları da kırlangıçlarla salona astı. 

 

Salona kurulan dev LED ekrana, Kürtçenin Kurmancî ve Kirmançkî lehçeleri ile Türkçe, Arapça, Ermenice, Lazca, Çerkezce, İngilizce ve Süryanice “Hoş geldiniz” yazısı da yansıtıldı. 

 

Kürtçe ve Türkçe Seçim Beyannamesi, salon girişinde kadınlara verildi. Salonda bulunan kürsülere de seçim sloganları yazılı lolipoplar konuldu. 

 

Lansman etkinliğine, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sözcüsü Çiçek Otlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP’tan Günay Demirbaş, Kadın Partisi’nden Fatma Aytaç, KDP-T’den Berivan Dal, EHP’den Fidan Ataselim, EMEP’ten İlke Işık, Barış Anneleri, Kürt Kadın Derneği, Demokratik Kadın Hareketi, Rosa Kadın Derneği, Kadın Zamanı Derneği, Star Kadın Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadın Emeği Platformu, Kadın Dernekleri Federasyonu, KESK, İHD ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi kadın katıldı. 

 

Etkinliğin özel konukları ise Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, 5 Haziran 2015’te HDP’nin Amed İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge yönelik saldırıda yaralanan Lisa Çalan, oldu. 

 

Zılgıtlar ve alkışlarla salona giriş yapan kadınlar, çalınan şarkılarla halaylar çekti. Tiyatro sanatçısı Berfin Emektar’ın sunuculuğunu yaptığı lansman, katledilen kadınların anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. 

 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, açılış konuşması yapıyor.

 

Ayrıntılar geliyor…

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version