Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti Ege’den Akdeniz’e herkesi sandığa çağırdı


HABER MERKEZİ –  Seçim çalışmalarını büro açılışı, halkla buluşmalar ve stantlarda sürdüren Yeşil Sol Parti, herkesi sandığa, oy vermeye çağırdı. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye ve Kurdistan kentlerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

 

İSTANBUL 

 

Yeşil Sol Parti Kağıthane İlçe Örgütü, Kağıthane’nin Nurtepe Mahallesi’nde kadın standı açtı. Kadınların ve yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği standa, sık sık “Jin, jîyan, azadî” , “Direne direne kazanacağız” , “Bîji berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Mor balonlarla süslenen stanttın önünde halaylar çekildi.  Yeni Yaşam Gazetesi’nin “AKP bir tabela partisi olacak” başlığıyla çıkan bugünkü sayısı kadınlara dağıtılan standa Yeşil Sol Parti Kağıthane İlçe Eşsözcüsü Belgin Şahin ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kağıthane İlçe Eşbaşkanı Delal Eroğlu katıldı.   

Burada konuşan Eroğlu, kadınların seçim dönemlerinde çok büyük emek verdiğini vurgulayarak, “Sandığa giderken emeğimizi göz önünde bulunduralım. Bundan sonra sömürülmeme dileğiyle, daha özgür yarınlara” ifadelerini kullandı. 

 

ÜÇ İLÇEDE SEÇİM BÜROSU AÇILDI 

 

Öte yanda parti, Küçükçekmece, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde seçim bürosu açtı. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekilleri adaylarının katıldığı açılışlarda, sokaklar ve caddeler partinin bayraklarıyla donatıldı. 

 

Küçükçekmece’nin İkitelli Mahallesi’nde yapılan seçim bürosu açılışında konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekilleri adayı İlknur Birol, Türkiye’nin bir değişimin arifesinde olduğunun altını çizdi. Birol, “Bizi sessiz, örgütsüz ve etkisiz kılmak isteyenlere söyleyeceğimiz söz şudur: Masal bitti, balon patladı. Yeşil Sol Parti, AKP-MHP’nin kurduğu bu dikta rejimi demokrasiyle değiştirmek üzere geliyor.  Kadınlarla, gençlerle, aydınlarla geliyor ve topyekun halkımızla geliyor. Türkiye değişecek” ifadelerini kullandı. Büro açılışı sonrası halk seçim şarkılarıyla halaya durarak, zılgıtlar çekti.

 

‘KÜRTLER BELİRLEYİCİ OLACAK’

 

Ümraniye’nin Kocatepe Mahallesi’nde yapılan seçim bürosu açılışına katılan Yeşil Sol Parti İstanbul adayı Dersim Dağ, 14 Mayıs seçimlerinin özellikle Kürt halkı için önemli ve tarihi olduğunu ifade ederek, “Kürtler yüzyıldır asimilasyon politikalarıyla yüz yüze kaldı. Fakat buna rağmen, bu seçimde Kürtler belirleyici olacak” şeklinde konuştu. 

 

Gaziosmanpaşa İlçesi Kazım Karabekir ve Mevlana mahalelerinde seçim irtibat büroları açıldı.  Açılışa, İstanbul milletvekilli adayı ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüsü Cengiz Çiçek ve Servet Adıgüzel katıldı. Burada konuşan Çiçek,  bu seçimde amaçlarının sadece “tek adam” rejimini göndermek olmadığını belirterek, parlamentodaki sayısını en az indirgemek olduğunu söyledi. Çiçek, “O yüzden bu partiye on yıldır gönül vermiş bedel ödemiş bütün arkadaşlarımız bulunduğu her yerde her evi bir örgütlenme çalışması olarak değerlendirmelidir. 7 Haziran ve 1 Kasımı hatırlatmak istiyorum. Sistem krize girdiğinde AKP-MHP bu topraklara savaş ve şiddet politikalarını dayatarak adeta irademizi teslim almaya çalışıyor. O yüzden bir kez daha bu oyunlara gelmemek için bu savaş konseptini boşa çıkarmak için bu işi ilk seçimlerde bitirelim. Bunları ilk seçimlerde devirelim” diye ifade etti.

 

Büro açılışı halay ve sloganlarla son buldu. 

 

ANKARA 

 

Yeşil Sol Parti,  Bala ve Yenikent’te seçim bürosu açtı. Açılışlara, HDP il ve ilçe örgütleri, Emek Partisi (EMEP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Asrın Hukuk Bürosu Avukatları başta olmak üzere birçok dernek ve örgütten temsilciler katılım sağladı. 

Bala’da yapılan açılışa katılan partinin Ankara milletvekili adayı Emirali Türkmen, “14 Mayıs’ta yeni bir sayfa açmak için huzurunuza geldik. Bu coğrafyada emeği ve alın teriyle geçinenlerle beraber refah içinde yaşayacağımız bir toplumsal düzen kurmak istiyoruz” diye konuştu.

 

‘BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

 

Bala’daki açılışın ardından kitle, konvoy halinde Yenikent’te geçerek burada bulunan büro açılışını gerçekleştirdi. Yenikent’te de halaylar çekilirken, Yeşil Sol Parti Ankara milletvekili adayı Metin Kılıç, Çerkez dansı oynadı. Ardından yapılan büro açılışında ilk olarak Kılıç söz aldı. Çerkez biri olarak milletvekili adayı olduğunu belirten Kılıç, “Halkların savunucusu olarak aranızdayım. Çerkez kimliğimle aday oldum, Çerkez kimliğim ile aranızdayım. Hep birlikte başaracağız. Bütün halklar, kadınlar, LGBTI+’lar… Birlikte buradayız birlikte kazanacağız” dedi.

 

‘TECRİDE SON VERMEK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM’

 

Adaylardan Avukat Alişan Şahin de PKK Lideri Abdullah Öcalan ve tutuklular üzerindeki tecrit politikalarına değindi.  Şahin, “Biz yalanı, talanı, acıyı, gözyaşını geride bırakmak için sayın Öcalan üzerinde başlayıp sosyalist tutsaklara uygulanan tecrit politikasına son vermek için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.  Adaylardan Özlem Boyraz Özel ise kadın düşmanı politikalarına karşı AKP ve “faşist bloğuna” karşı bir araya geldiklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından Barış Anneleri ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

 

ADANA 

 

Adana’nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla coşkulu bir şekilde seçim irtibat bürosu açılışlarını gerçekleştiriyor. Adaylar ilk olarak Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını ardından Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunu açtı. Açılış öncesi adaylar ve halk halaya durdu. 

 

Halka seslenen Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, halkın derinleşen ekonomik kriz karşısında daha da yoksullaştığını ve pazara gidip meyve ile sebze almakta zorlandığını ifade ederek, “Bu iktidar bizi açlığa, yoksulluğa ve işsizliğe mahkum etti ama onlardan kurtulacağız” dedi.  Tutuklu Kürt siyasetçilerin durumuna dikkati çeken Hatimoğulları, Kürt siyasetçiler özgür olana kadar mücadelelerinin süreceğini vurguladı. Hatimoğulları Cumhur İttifakının kadın mücadelesine karşı kurulan bir ittifak olduğunu belirterek, kadınlar olarak bu iktidarı göndereceklerini kaydetti.  

 

Konuşmaların ardından seçim irtibat büroları alkış ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla açıldı.

Açılışın ardından Hatimoğulları, Yüreğir’in Mürseloğlu Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti için oy istedi.

 

MUĞLA 

 

Yeşil Sol Parti, Muğla’nın Milas ilçesinde seçim büro açılışını coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Büro açılışına Aydın milletvekili adayı Ebru Günay ile  Muğla milletvekili adayları Hasan Yıldırım, Derya Hezer, İpek Mahmutoğlu, HDP İl Eş Başkanları, Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüleri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Bayramın son günü gerçekleştiren açılışta kitle, birbirleriyle bayramlaşarak zılgıtlar, sloganlarla halaylar çekti. Sık sık “AKP halka hesap verecek”, “Jin, jiyan,azadi” sloganları atıldı.

 

‘MUĞLA’DAN DA BİR VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

 

Açılışta konuşan Günay, Aydın, İzmir, Muğla, Antalya her yerde iddialı olduklarını belirterek, Muğla’dan da Meclis’e bir vekil göndereceklerini kaydetti. Günay, bu seçimlerin AKP-MHP iktidarından hesap sorma seçimi olduğunu kaydederek, “Kürtlere, halklara, gençlere, kadınlara düşman bir iktidar var. Pınar Gültekin’in dosyasından, Derya Koç’un katledilmesinden bu düşmanlığı biliyoruz. Tecrit ve savaş politikalarına, kadın cinayetlerine, geleceksiz bırakılan gençlerin hesabını sormak için geliyoruz” diye seslendi. 81 ilde seçime girdiklerini ve herkesten oy istediklerini dile getiren Günay, “Parlamentoda daha demokratik daha özgür zeminin yaratılması için her birinizin oyu önemlidir. Sandığa giderken yeşil solun ağacına evet basmayı unutmayın” diye konuştu. 

 

ARTVİN

 

Yeşil Sol Parti, Artvin Hopa ilçesinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odası binasında milletvekili aday tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtıma HDP Muş Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Qars milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit’in yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte öncelikle Yeşil Sol Parti Artvin İl Eş Sözcüleri ve milletvekili adayları selamlama konuşmaları yaptı. 

Ardından söz alan Gülistan Kılıç Koçyiğit, konuşmasına Metin Lokumcu davasının takipçisi olduklarını söyleyerek başladı. Rize’de yaylaların talanına karşı direnirken ‘Devlet kimdir’ diyen Havva Ana’ya da selam gönderen Koçyiğit, devletin öznesi olmaya geldiklerini ifade etti. Halklara 3’üncü seçeneği sunduklarını vurgulayan Koçyiğit, seçeneklerinin cumhuriyeti demokrasiyle buluşturacak ittifak olduğunu belirtti. Ne statükoya ne de palyatif çözümler sunanlara yakın olmadıklarını aktaran Koçyiğit, “Karadeniz devrimci mücadelenin en kadim yerlerinden birisi. Solun rüzgarı çok uzun bir süre buralarda esti. Sistem bunu hazmedemediği için Karadeniz’de hem toplumsal hem de siyasal yapıyı bozmaya çalıştı. Halkların devrimci dinamiğinin en başında gelen Karadeniz topraklarını faşizmle kirletmek istedi. Yeşil Sol olarak o faşizan çizginin karşısında halkların eşitliğini Karadeniz’den büyütmeye geliyoruz” diye konuştu. 

 

BALIKESİR

 

Yeşil Sol Parti, Balıkesir’de de bayramlaşma etkinlikleri kapsamında Manyas, Gönen ve Bandırma ilçesinde ziyaretler düzenledi. HDP Muş Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Balıkesir milletvekili adayı Şevin Coşkun, Yeşil Sol Parti Balıkesir milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin katıldığı ziyaretler yoğun ilgiyle karşılandı. Bandırma ve Gönen arasında onlarca araçlık konvoyla giden heyete yolda araçlardan ve yurttaşlardan destek geldi. Manyas’a bağlı Çepni Alevi köyleri olan Kalebayır, Çal, Hekim Köy ve Kapaklı’ya giden heyet burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı. 

MERSİN

Yeşil Sol Parti Mersin kadın milletvekili adayları Perihan Koca, Ayşegül Temür, Esra Ergüzeloğlu, Derman Tarancı ile Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Zeliha Burcu Acar ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi üyesi kadınlar, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesinde bulunan Pozcu Sahili’nde bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi. “Özgürlüğe pedal çeviriyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Yeşil Sol Parti bayraklarıyla bisiklet süren kadın adaylar, sık sık “Jin, jiyan, azadi”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları atarken,  kadın meclisi üyeleri ise çaldıkları erbanelerle sloganlara eşlik etti. Çevredeki yurttaşların da alkışlarla destek verdiği renkli etkinlikte,14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’ye oy istendi.  Etkinlikte konuşan milletvekili adayı Perihan Koca, “Eşitlik, özgürlük, barış ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kadınlarla buradayız ve bir arada omuz omuza biz değiştireceğiz diyoruz. Değişim için 14 Mayıs’ta oylar Yeşil Sol Parti’ye” çağrısında bulundu. 

 

Yeşil Sol Parti’nin Mersin’de seçim irtibat bürosu açılışlarına da devam etti. Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir Mahallesi’nde ve Tarsus’a bağlı Fahrettin Paşa Mahallesi’nde yapılan seçim bürosu açılışı etkinliğine milletvekili adayları, HDP Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslenen mahallede, açılış etkinliğine yurttaşlar tarafından yoğun bir ilgi gösterilirdi.  Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti adayı Perihan Koca, “Biz inanıyoruz ki 14 Mayıs’ta Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi olan Yeşil Sol Parti ile tarih yazmaya geliyoruz” dedi. Adaylardan Ali Bozan ise Mersin’de 7 Haziran 2015 seçim dönemi havasının hakim olduğuna dikkati çekti. 

 

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun kurdelesi adaylar ve barış anneleri tarafından kesildi.

 

COLEMÊRG 

 

Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP il örgütleri Colemêrg’e bağlı Dizê köyü, Pehlivan ve Biçer Mahallelerinde yapılan düğünleri ziyaret ederek yarın gerçekleştirecekleri mitinge yurttaşları davet etti. Merkez ve köylerde yapılan ziyaretler halk tarafından adeta şölene dönüştü. Ziyaretlerde gençler sık sık, “Bijî serok Apo” ve “direne direne kazanacağız” sloganları attı. 

 

HATAY

Yeşiller ve Sol Parti, Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçesinde halkla bayramlaştı. Bayramlaşma programında konuşan HDP PM Üyesi Zeki Koç, “Cezaevindeki arkadaşlarımıza layık olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeşil Sol Parti ile geliyoruz, yeşille, solla geliyoruz. Biz halklarız coşarak, büyüyerek geliyoruz. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız “dedi.

Milletvekili Adayı Ercüment Kimyon, iktidarın enkaz altında bırakılması için 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Partiye oy verilmesi gerektiğini belirtti. Ardından konuşan milletvekili adayı Mehtap Sert ise,”Cezaevlerinde tecridi yıkmaya, sandıkları yeşillendirmeye, meclisi mor renge büründürmeye geldik” diye konuştu. Konuşmaların ardından heyet, Payas ilçesi Lice Mahallesi’mdeki seçim bürosu önünde halkla bayramlaştı. Burada yapılan konuşmalarda 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret edilerek, oy istendi.

 

RIHA

 

Yeşil Sol Parti Riha İl Örgütü, milletvekili adaylarıyla birlikte, Bîracik (Birecik), Curnê Reş (Hilvan), Wêranşar (Viranşehir), Serê Kanîyê (Ceylanpınar), Sîwereg (Siverek)  Karaköprü ve Eyyubiye ilçelerindeki kırsal mahalleleri ziyaret etti. Seçim çalışmalarına DBP İl Örgütü,HDP İl Örgütü ve Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri katıldı. Konvoyla köy köy gezen Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve beraberindeki heyet, Karaköprü ilçesine bağlı Büyük Ördekli Mahallesinde bulunan Halkın Emek Partisi (HEP) Genel Başkanlığı yapan ve 2016 yılında kanser hastalığından yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Feridun Yazar’ın kabrini ziyaret etti.  Köy ziyaretleri sırasında yoğun ilgiyle karşılanan Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Riha’da büyük bir değişim yaratacaklarını söyledi. 

 

GENÇLER BİR ARAYA GELDİ 

 

Öte yandan Riha’nın Haliliye ilçesinde akşam yemeğinde bir araya gelen Yeşil Sol Partili gençler, “Gençliğin seçim sürecinde nasıl daha aktif katılım sağlayacağı ve bu seçimin gençler açısından önemi” konuları üzerine tartışmalar yürüttü.  AKP-MHP iktidarının gençlere dayattığı geleceksizliğe karşı evde, okulda, iş yerlerinde, hayatın her alanında mücadele edeceklerini belirten gençler, 14 Mayıs’ta gençliğin iradesi ile iktidarın değişeceğini vurguladılar. AKP-MHP iktidarının halkların ve gençlerin geleceği önündeki karanlık olduğunu kaydeden gençler, gece gündüz demeden ev ev, sokak sokak çalışacaklarını ve 15 Mayıs sabahına yeni bir baharla uyanacaklarını kaydettiler.

 

DÎLOK 

 

Parti, Dîlok’a bağlı Şahinbey İlçesi’ndeki Güzelvadi Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. HDP Dîlok Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Dîlok İl Eşbaşkanları ve Yeşil Sol Parti Dîlok milletvekili adaylarının yanı sıra Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) temsilcilerinin de yer aldığı açılışta Amedspor Barikat Grubu da meşaleleriyle renk kattı. Halaylarla başlayan açılış etkinliğinde sık sık, “Direne direne kazacağız” ve “Jin jîyan azadî” sloganları atılırken, Barış Anneleri de zılgıtlarıyla etkinlikte yer aldı. 

 

‘SORULACAK HESABIMIZ VAR’

 

Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Murat Sarısaç, “Sorulacak birçok hesabımız var” dedi ve Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesini hatırlattı. Sarısaç, “AKP, 21 yıl önce ortaya çıktığında insanlara barış vaat etmişti. İnsanlara yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğini vaat etmişti. Annelerin bir daha gözyaşı dökmeyeceğini vaat etmişti. Hatırlarsınız çözüm süreci döneminde Cumartesi Annelerinden olan Berfo Anayı Meclise çağırmış, orada kayıp yakınlarının bütün hesaplarını şeffaf bir şekilde soracağına dair, kayıp yakınların akıbetini onlara söyleyeceğini iddia etmişti ve bunun sözünü vermişti. Şimdi bakıyoruz alanlara Türkiye’yi bu hale getiren AKP-MHP iktidarı Cumartesi Annelerine Galatasaray Lisesi’nin önünde açıklama bile yaptırmıyor, anneleri gözaltına aldırıyor” dedi.

 

‘ACILARIMIIZN HESAPLARINI VERECEKLERİ SEÇİM

 

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Sevda Karaca ise iktidarın bu topraklarda yaşayan halklara “gün yüzü göstermediğini” belirterek, “Bizim payımıza hep acı düştü, katliam düştü. Beybahçe’de yaşadık. Sur’da, Cizre’de biz yaşadık, Taybet ananın çocuklarının gözyaşlarını akıttık onlarla birlikte, bu ülkenin çocuklarının analarının eteklerinde bedenlerinin toplandığı acıları yaşadık. Uğur’umuz olan çocukların bedenlerinde sayısız kurşun olduğunu, bütün Kürtlerin kalbine işleyen acıları yaşadık; Şenyaşar’ların şenliğini çalanların neler yaptığını her birimiz yaşadık. Biz bugün günümüzü geri almaya, güneşimizi geri almaya geliyoruz. Bu seçim acılarımızın hesaplarını verecekleri seçimdir” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından seçim bürosu Barış Anneleri’nin kestiği kurdele ile açıldı.

 

ÊLIH

 

Êlih’te Yeşil Sol Parti İl Örgütü tarafından kadın seçim bürosu yüzlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla açıldı. Korik Mahallesinde gerçekleşen açılışa kentin adayları Keskin Bayındır, Zeynep Oduncu,  Mehmet Rüştü Tiryaki,  Nurten Ertuğrul,  Ekrem Baran ve HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran,   TJA, Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti, HDP, DBP İl Örgütleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan büro açılışında sık sık “Bijî serok Apo”, “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. 

 

Çekilen halay ve atılan sloganlar eşliğinde  Barış Anneleri  Meclisi tarafından açılan seçim bürosunda ilk olarak konuşan Zeynep Oduncu, kadın mücadelesinin elde  ettiği  kazanımları hatırlatarak, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Kürt halkının birliğinin önemine değinen Nurten Ertuğrul ise buna engel olan kim varsa Kürt halkına düşmanlık ettiğini söyledi. Ekrem Baran da dini istismar eden AKP-MHP iktidarına 14 Mayıs günü cevap verileceğini belirterek, sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

 

Keskin Bayındır ise önümüzdeki yüz yılın Kürtlerin yüz yıllı olduğunu belirterek, “Kürdistan’ın 4 bin yanında halkımız ile bir araya gelip çalışma yürütüyoruz. İdealimiz büyük. Bu faşist iktidarı göndereceğiz. Tabelalarını ellerine verip göndereceğiz” dedi.

 

Bayındır’ın konuşmasının ardından program atılan slogan ve çekilen halaylar ile son buldu.

ANTALYA 

 

Yeşil Sol Parti Antalya’nın Kumluca ve Kepez ilçelerinde seçim bürosu açtı. Meydan mahallesinde yapılan açılışa kadın ve gençlerin çoğunlukta olduğu yüzlerce kişi katıldı. Antalya vekil adaylarının katıldığı açılışta kitle sık sık “Jin, jiyan, azadi” sloganları eşliğinde halay çekti. Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Antalya adayı Selami Özyaşar, “Ev ev dolaşarak herkesi ikna etmek zorundayız. Bu iktidara karşı üçüncü yol siyasetini seçmişiz ve bu yolda kazanacağız” dedi. Adaylardan Canan Çalağan ise, “14 Mayıs’ta bu sistemi değiştireceğiz. Yeşil Sol Parti tüm toplumun kendi öz örgütlüğüyle karar almasını ve üçüncü yolu birlikte inşa edecek” ifadelerini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından barış anneleri kurdele kesti. Yüzlerce kişinin Kürtçe şarkılarla halaya durduğu açılış sloganlarla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version