Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Gençlik’ten seçim şöleni: AKP iktidarını göndereceğiz


BURSA/DÎLOK – Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi’nin Bursa ve Dîlok’ta düzenlediği şölenler, mitinge dönüştü. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Dersim Dağ, gençlere ve kadınlara saldıran AKP-MHP iktidarını göndereceklerini söyledi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi, Bursa ve Dîlok’ta Gençlik Şöleni düzenledi. Bursa’da Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde düzenlenen şölene, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Dersim Dağ katıldı. “Genç başladık, genç başaracağız” pankartının asıldığı şölende, “Gayet tabi, kudretlidir durumumuz, Bursa’dan Colemerg’e selam”, “Faşizm yenilenecek, gençlik kazanacak”, “Tanrısı para kendine köle sözleri zehir onu dinleme” yazılı dövizler taşındı. “Jin jiyan azadî”, “Bîjî berxwedana zindanan” sloganlarının atıldığı şölende, gençler “Tovê jîyanê reşandin li qadan şîn dibe” yazılı pankartla alana yürüyüşle geldi. 

 

‘AZ KALDI, AKP İKTİDARINI GÖNDERECEĞİZ’ 

 

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Dersim Dağ, gençlerin iktidarı göndermek için canla, başla çalıştığını ifade etti. Dağ, iktidarın en fazla gençlere saldırdığını belirterek, tüm baskılara rağmen en çok direnenlerin de gençler ve kadınlar olduğunu söyledi. Dağ, “Gençler ve kadınlar bu saldırılara karşı mücadele ediyor. Kadınlara ve gençlere saldıran bu iktidar gidecek. Az kaldı, 15 gün sonra AKP-MHP iktidarını göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Gençlerin ve kadınların seçimlerin belirleyeni olduğunu vurgulayan Dağ, şunları söyledi: “Kürtlere düşmanlık eden güçler, gençlerin ve kadınların eliyle gidecek. Bugün Kürtler iktidarı belirleyecek konumdalar. Kürtler kimi isterse iktidar yapar, kimi isterse onu iktidardan indirir. Kürt düşmanlarını, kadın düşmanlarını, genç düşmanlarını iktidarlarından edeceğiz.”

 

Şölen Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının verdiği konser ile son buldu.

 

 

DÎLOK’TA ŞENLİK MİTİNGE DÖNDÜ

 

Yeşil Sol Gençlik Meclisi, Dîlok’un Şahinbey ilçesinde bulunan Vatan Mahallesi’nde şenlik düzenledi. Mitinge dönüşen şenliğe şenlikte, “Em ciwanin, em li her derêne. Em ê biguherîn” ve “Kadınlarla özgür demokratik yaşama doğru” yazılı pankartlar açıldı. Halaylarla başlayan şenlikte, coşku doruğa ulaştı. 

 

Yeşil Sol Parti’nin genç adaylarının katıldığı şenlikte, seçimin önemine vurgu yapıldı. 

 

‘İKTİDARIN KARŞISINDA GENÇLİK RUHU VAR’ 

 

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Murat Sarısaç, “Hükümet istifa” sloganları atan gençlere şöyle seslendi: “İstifa yok. Onları istifayla kurtarmayacağız, biz göndereceğiz.” Seçimler yaklaştıkça iktidarın saldırılarının arttığına dikkat çeken Sarısaç, “Ben burayı görünce neden saldırdıklarını anladım. Korkuyorlar. Karşılarında bu gençlik ruhu var. Gençliğe saldırıyorlar. Provoke etmeye çalışıyorlar. Bu gençliğin dinamizminden, değiştiren, dönüştüren gücünden korkuyorlar. Onların faşist tekçi anlayışını sorgulamayan gençlik istiyorlar. Bunun için gençlere, partimize saldırıyorlar. Gençler bunların kirli politikasına boyun eğer mi? Hayır. Çünkü bu gördüğünüz gençler, halkımıza, Emine Şenyaşar’a söz verdiler. Çünkü onlar iradesine kayyım atandığı için Van’a, Amed’e, Mardin’e söz verdiler. Yurtsever, devrimci gençlik gücünü Denizlerden, Mahirlerden, Mazlum Doğanlardan, Kemal Pirlerden alıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Ya Kürt sorununu Sayın Abdullah Öcalan’la çözerler ya da onlarda Çiller gibi tarihin çöplüğüne giderler” diyen Sarısaç, iktidarı göndereceklerini ve ülkeyi yeniden inşa edeceklerini vurguladı. 

 

 

GENÇLERE SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI 

 

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Edhem Ünal, “Gençlik bu alanda 14 Mayıs’ta iktidarı gönderme kararı vermiş” diyerek sözlerine başladı. Gençlere sandıklara sahip çıkma ve insanları ikna etme noktasında çağrıda bulunan Ünal, “Bizim direnişimiz bu gençliğin hayallerini gerçekleştirme direnişidir” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Kadir Çat, Amed merkezli operasyonlarda gazetecilerin, siyasetçilerin, avukatların, sanatçıların gözaltına alınması ve tutuklanmasına karşı “Diren ha Diyarbakır diren” şarkısını seslendirdi. Çat, daha sonra Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar ve çocuklarını kaybeden tüm anneler için Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü adlı şarkısını seslendirdi. 

 

Kadir Çat’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaya duran gençler, şölen boyunca “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî”, “Hükümet istifa” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version